Rastislav Búgel Samospráva

Materské školy pripravili týždeň otvorených dverí: Pre ktorú sa rozhodnete?

Rodičia, ktorí chcú, aby ich deti navštevovali niektorú z materských škôl v Nitre, musia prísť na zápis, ktorý sa bude konať od 16. do 20. februára. Ako informovala radnica, zápis do 25 mestských škôlok bude prebiehať centrálne, v kongresovej sále na mestskom úrade podľa stanoveného harmonogramu.

Ilustračný obrázok k článku Materské školy pripravili týždeň otvorených dverí: Pre ktorú sa rozhodnete?
Zdroj: TASR

Aby sa rodičia vedeli lepšie rozhodnúť, bude na jednotlivých škôlkach prebiehať od 9. do 13. februára Týždeň otvorených dverí.

„Zákonní zástupcovia dieťaťa predložia žiadosť o prijatie do materskej školy, potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast a k nahliadnutiu rodný list,“ upozorňuje radnica.

V prípade, že rodičia chcú do škôlky zapísať dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Pre takéto deti sú vytvorené podmienky v MŠ Nábrežie mládeže, kde je trieda pre deti s mentálnym postihnutím. Deti s poruchami zraku môžu navštevovať škôlku na Piaristickej ulici a trieda pre deti s poruchami sluchu je vytvorená v MŠ Štiavnická.

Záujem o miesta v škôlkach v Nitre býva už niekoľko rokov vysoký. Svoje deti tu chcú umiestniť rodičia z mesta, ale aj z okolitých obcí. Magistrát preto takmer každý rok musí vytvárať v materských školách dodatočné miesta. V roku 2013 boli napríklad otvorené dve nové triedy na MŠ Čajkovského. Vlani zasa mesto otvorilo tri nové triedy na MŠ Ľudovíta Okánika.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM