Monika Földešiová Rôzne

Manažéri sa učili ako získať a využívať peniaze na rozvoj turizmu

Vypracovať projekty, získať na ne peniaze a naučiť sa, ako s ich pomocou rozvíjať turizmus. To sú zručnosti, o ktoré sa obohatili absolventi ročného vzdelávacieho programu, ktorý v Nitre zrealizovalo Regionálne združenie Váh-Dunaj-Ipeľ.

Jeho cieľom bolo pripraviť manažérov vidieckeho cestovného ruchu tak, aby dokázali naplno využiť potenciál regiónu, v ktorom pôsobia. Okrem zvládnutia práce a efektívneho využívania počítača a internetu získali frekventanti množstvo informácií o geografických, historických a etnografických jedinečnostiach nitrianskeho regiónu. „Naučili sa využívať moderné marketingové a reklamné postupy v cestovnom ruchu, správne komunikovať s médiami či organizovať kultúrne podujatia. Všetko to bolo, samozrejme, spojené aj s praktickými príkladmi. Získali tiež podrobné informácie o tom, ako správne vypracovávať projekty, z akých zdrojov hľadať možnosti finančnej pomoci a podobne. Súčasťou vzdelávacieho programu boli aj exkurzie a prax,“ uviedla manažérka projektu Eva Balková.
Vzdelávací program sa dnes v Nitre skončil slávnostným udeľovaním certifikátov. Medzi absolventmi boli zamestnanci obcí a miest, zástupcovia mikroregiónov, združení, ale aj podnikateľských subjektov. Pilotný projekt s názvom „Príprava regionálnych manažérov vidieckeho cestovného ruchu“ bol financovaný zo štrukturálnych fondov Európskej únie. Celkové náklady naň dosiahli takmer 55.000 eur. Partnerom Regionálneho združenia Váh-Dunaj-Ipeľ bola katedra manažmentu kultúry a turizmu na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM