Hokej

Majú nám čo vracať, varuje Baláž pred Popradom: Verí, že sa Nitra opäť dokáže zomknúť

Nitra o postup do štvrťfinále zabojuje proti Popradu. Jozef Baláž verí, že si zo základnej časti prinesú to, čo ich zdobilo najmä v januári.

Ilustračný obrázok k článku Majú nám čo vracať, varuje Baláž pred Popradom: Verí, že sa Nitra opäť dokáže zomknúť
46
Galéria

Hokejisti HK Poprad aj HK Nitra si chcú v sérii kvalifikácie o štvrťfinále play off extraligy napraviť dojem z nevydarenej základnej časti. Siedme miesto Popradčanov a aj desiate Nitry je pod ambíciami klubov, ktoré sa v nedávnej minulosti dostali do finále.

Jedna z najslabších sezón

Nitrania obsadili v uplynulej sezóne 2. miesto, keď vo finále prehrali so Slovanom. Základná časť ročníka 2022/23 však patrila k najslabším v histórii klubu a pomerne dlho bol tím vážne „namočený“ do boja o záchranu. Hrozivá bola najmä séria 13-tich prehier od 6. novembra do 26. decembra.

Ako správny krok sa napokon ukázalo opätovné angažovanie trénera Antonína Stavjaňu.

Nitre pomohol k záchrane najmä výborný január, počas ktorého zvíťazila v 11 z 13 zápasov. Až do predposledného kola základnej časti existovala šanca na jej vypadnutie. V závere základnej časti prehrala štyri z piatich zápasov.

Prečítajte si tiež

Môže ich to nakopnúť

V záverečnom zápase základnej časti stačilo Nitre neprehrať domáci duel s Liptovským Mikulášom o viac než jeden gól. To sa jej po výsledku 0:1 aj podarilo a útočník Jozef Baláž verí, že z tímu opadne stres a pozitívne sa to prejaví aj na výsledkoch.

„Bolo tam napätie, hrali sme do posledného zápasu, do posledného gólu. Napokon sme veľmi radi, že sme postúpili. Opadla z nás nervozita a to je dobre. V prvom rade sme šťastní, že sme sa zachránili v lige, to nás môže nakopnúť. Vyraďovacie boje sú príjemný bonus. Môžeme v nich prekvapiť,“ uviedol Baláž pre TASR.

Verí, že sa zomknú

Pre Nitru a Poprad pôjde o tretiu konfrontáciu v play off v extraligovej histórii. Nitra zvíťazila v oboch prípadoch – vo štvrťfinále pred šiestimi rokmi 4:0 na zápasy a v rovnakej fáze pred rokom 4:3. Baláž si uvedomuje, že Popradčania majú Nitre čo vracať. Vo vlaňajšom štvrťfinále viedli nad Nitrou 3:2 na zápasy, no doma nespečatili postup, ale prehrali 1:3 a napokon neuspeli ani v rozhodujúcom siedmom dueli (1:3).

„Veru, majú nám čo vracať. Je to ťažký súper a očakávam vyrovnané zápasy. Rozhodovať budú maličkosti. Verím, že my si zo základnej časti prinesieme to, čo nás zdobilo najmä v januári, keď sme sa dostali na víťaznú vlnu. Je to najmä súdržnosť a skutočnosť, že sme sa dokázali zomknúť, keď to bolo treba. Popri tom nás podporil výborným výkonom brankár. Verím, že to tak bude aj tentokrát,“ dodal Baláž.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM