Rastislav Búgel Kultúra

Majstri skladaného slova po roku v Nitre

V nitrianskom PKO sa stretnú najlepší hráči svetovej hry scrabble. Zápolenia sa zúčastnia desiatky majstrov tejto spoločenskej hry.

Jedna z najobľúbenejších spoločenských hier u nás aj vo svete. To je v skratke scrabble. Intelektuálna hra pri ktorej si precvičíte slovnú zásobu, postreh a zmýšľanie. Už 14. ročník Pribonovho pohára sa uskutoční 2. júna v nitrianskom PKO.

[blockquote]„Scrab­ble je licencovaná slovná dosková hra pre dvoch až štyroch hráčov. Hrá sa na hracom pláne rozmerov 15×15 políčok. Hráči zo svojich písmenok formulujú slová tak, aby získali čo najviac bodov. V jednotlivých jazykových mutáciách hry majú tie isté písmená rôznu bodovú hodnotu, závisí od frekvencie výskytu v príslušnom jazyku.“// wikipedia//[/bloc­kquote]

Hrať sa bude na čas a to 2×22 minút. Ak máte záujem, prihláste sa do piatku 1.6. do polnoci. Štartovné pre nečlenov je 10 €, členovia Slovenského spolku scrabble zaplatia 8 €. Svoje prihlášky posielajte na mail: viera@vika.sk.Viera Jambrichová vám ako kontaktná osoba rada odpovie na otázky na číslach 0903255719 a 0917352002.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM