Lucia Lauková Správy Samospráva

Magistrát pripravuje stratégiu parkovania: Plánuje zaviesť viaceré opatrenia

Nitrianska radnica sa pustila do riešenia problémov s parkovaním. Pripravuje strategický dokument o parkovaní na území mesta.

Ilustračný obrázok k článku Magistrát pripravuje stratégiu parkovania: Plánuje zaviesť viaceré opatrenia
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky magistrát pripravuje strategický dokument o parkovaní na území mesta. Po prvý raz by mal byť predstavený na májovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

Nedostatok miest

Ako uviedol primátor Jozef Dvonč, radnica zvažuje viaceré spôsoby, ako riešiť nedostatok parkovacích miest v centre Nitry i vo veľkých obytných súboroch. Situácia je kritická hlavne na sídliskách Chrenová, Klokočina, ale aj Diely a Čermáň, kde na mnohých uliciach pripadá približne 1,9 automobilu na jedno parkovacie miesto.

Parkovacie miesta

Majiteľom áut by mali pomôcť nové parkoviská, ktoré plánuje mesto vybudovať už v tomto roku. „Na sídlisku Klokočina a Diely pribudne 86 parkovacích miest, na sídlisku Chrenová to bude 46 a v Starom meste 111,“ uviedol Dvonč.

Ďalšie opatrenia

Radnica pri riešení problémov s parkovaním plánuje zavedenie ďalších opatrení. Jedným z nich bude zriaďovanie záchytných parkovísk s celodenným poplatkom. Ďalším bude zavedenie rezidenčného parkovania i zákaz odstavovania nákladných áut na parkoviskách pred panelákmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM