Monika Földešiová Rôzne

Machinácie po nitriansky

Výstavba mosta na Slančíkovej je obklopená nemalými otáznikmi okolo zákaziek a konkurzov.

„Zákazky v Meste Nitra sú dopredu podelené na jednotlivé investície“, prezradil nám zdroj z podnikateľskej sféry. Podľa neho bola realizácia projektu Domu seniorov pridelená firme Dynamik a rekonštrukcia ZŠ Fatranská spoločnostiam Vestam a Doprastav. A to bez riadneho konkurzu. A inak to údajne nie je ani s novým mostom, dodávateľom prác sa stala nitrianska firma Inpek, s.r.o. „Do súťaže sa prihlásilo okolo tucta firiem. Do verejnej súťaže bola predložená jedna ponuka od Inpeku Nitra, táto firma splnila podmienky, jej ponuka bola úspešná a pre Mesto Nitra najvýhodnejšia“, uviedol odborný referent MsÚ Andrej Jančovič. Ako teda uvádza náš zdroj, ponuka Inpeku bola jediná preto, lebo to bolo vopred dohodnuté.

Isté pochybnosti načrtol na niekdajšom mestskom zastupiteľstve aj poslanec Ján Kovarčík. „Mám problém s tým, aké praktiky sa realizujú pri výberových konaniach. Budem veľmi pozorne sledovať firmy z verejnej súťaže, aby to nedopadlo ako pri ZŠ Fatranská“, upozornil ľudovec. Primátor Nitry Jozef Dvonč odmietol akékoľvek obvinenia a účasť poslanca Kovarčíka víta pri výberových konaniach. „Smer-SD sa pokladá za sociálnu stranu, ale vždy zlízne smotanu“, ukončil Kovarčík. Či je však pravda na jednej alebo druhej strane, sa človek tak ľahko nedozvie. Od magistrátu sa inej odpovede dočkať nedá a zo strany dodávateľov tiež nie. Stále je to len slovo proti slovu.

Nitrianska firma Inpek, s.r.o. postaví v Nitre nový most cez rovnomennú rieku vrátane vypracovania projektovej dokumentácie. Stavebné práce za 3,52 mil. eur sú naplánované na sedem mesiacov. Most prepojí Ulicu Slančíkovej s Wilsonovým nábrežím.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM