Rastislav Búgel Kultúra

Ľudia hlasovali o najobľúbenejšiu atrakciu v kraji: TOTO miesto s prehľadom vyhralo...

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji za rok 2014 už má svojho víťaza. Tisíce hlasujúcich rozhodli o najobľúbenejšom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia hlasovali o najobľúbenejšiu atrakciu v kraji: TOTO miesto s prehľadom vyhralo...
Zdroj: Dnes24.sk

Agentúra EPS už po piatykrát vyhlásila súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji. Tento rok sa do súťaže opäť zapojilo desať súťažiacich, ktorými boli Wellness Hotel Patince, Kaštieľ Mojmírovce, Vadaš Thermal Resort Štúrovo, Rekreačné zariadenie Margita – Ilona, Botanická záhrada SPU v Nitre, Thermal Kesov, Nitrianska kalvária, Zámok Topoľčianky, Ranč pod Babicou a Lodný mlyn Kolárovo.

Hlasovali na podujatiach

Súťaž trvala od 17. mája do 5. júla 2014 a počas tohto obdobia mohli obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja odovzdávať svoje hlasy pre jednotlivé súťažiace atrakcie. Hlasovalo sa tromi spôsobmi, elektronicky na turistickom portáli regionnitra, vyplnením hlasovacích kupónov v schránkových novinách alebo vyplnením hlasovacích lístkov, ktoré boli dostupné v obchodnom centre a na najväčších turistických podujatiach organizovaných v Nitre (Otvorenie turistickej sezóny 17mája a v rámci Cyrilo-metodských slávností 5. júla) .

Rekordný počet hlasujúcich

Piateho ročníka súťaže sa zúčastnilo najviac hlasujúcich, spolu bolo odovzdaných 2 322 platných hlasov. Víťazom internetového hlasovania sa s prehľadom stal Lodný mlyn Kolárovo, ktorý získal až 44 percent všetkých internetových hlasov. Medzi osobne vyplnenými lístkami vyhral Vadaš Thermal Resort Štúrovo, ktorý vyhral aj hlasovanie prostredníctvom kupónov v novinách Echo. Po sčítaní všetkých hlasov sa víťazom stal Lodný mlyn Kolárovo, ktorý získal 563 hlasov. Druhý Vadaš Thermal Resort Štúrovo získal 422 hlasov a tretí Wellness Hotel Patince získal 348 hlasov. Prvýkrát sa tak víťazom nestal Vadaš Thermal Resort Štúrovo ani Wellness Hotel Patince, ktorí v doterajších štyroch ročníkoch vyhrali zhodne dvakrát.

Výsledky súťaže za rok 2014

  • 1 Lodný mlyn Kolárovo – 563 hlasov
  • 2 Vadaš Thermal Resort Štúrovo – 422 hlasov
  • 3 Wellness Hotel Patince – 348 hlasov
  • 4 Zámok Topoľčianky – 251 hlasov
  • 5 Thermal Kesov – 181 hlasov
  • 6 Botanická záhrada SPU – 144 hlasov
  • 7 Nitrianska kalvária – 139 hlasov
  • 8 Ranč pod Babicou – 119 hlasov
  • 9 Kaštieľ Mojmírovce – 90 hlasov
  • 10 Rekreačné zariadenie Margita – Ilona – 68 hlasov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM