Rastislav Búgel Krimi

Líška na balkóne a chlap spiaci uprostred cesty: Aj tieto situácie riešili mestskí policajti!

Mestská polícia v Nitre často rieši aj kuriózne situácie. Neinak tomu bolo aj v posledných dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Líška na balkóne a chlap spiaci uprostred cesty: Aj tieto situácie riešili mestskí policajti!
Foto: Monika Földešiová

Zaujímavý oznam dostala polícia z Novozámockej ulice. „Po príchode do práce jeden z pracovníkov obchodného centra pod Kalváriou na Novozámockej ulici zistil, že na balkóne ich prevádzky sa nachádza zviera. Keď sa bližšie prizrel, uvedomil si, že ide o líšku,“ informuje MsP v Nitre. Na miesto bol privolaný zmluvný veterinárny lekár. „Reálne hrozilo, že zviera môže byť choré, pretože zdravá divá líška priestory, ako je balkón, často nevyhľadáva,“ informuje MsP. Veterinár chcel líšku v prvom momente odchytiť. Napokon pre jej plachosť musel použiť narkotizačnú pištoľ. Líšku uspal a odviezol do jej prirodzeného prostredia.

Spal uprostred cesty

Operačný pracovník MsP v Nitre vydal pokyn hliadkam v uliciach nášho mesta na presun na Železničiarsku ulicu. Podľa anonymného oznamu tu mal sedieť muž uprostred cesty. "Keď službukonajúca motohliadka mestskej polície prišla na uvedenú ulicu, našla na vozovke v sede spať staršieho muža,“ informuje MsP v Nitre. Muž na sebe nemal známky poranení ani požitia alkoholického nápoja. „Po prebratí sa sťažoval na bolesť hlavy, nôh, mal problém s komunikáciou a bol dezorientovaný v mieste aj v čase,“ informuje polícia. Policajtom sa podarilo zistiť, že sa jedná o 46-ročného muža pracujúceho v Česku, ktorý nemá dobré vzťahy s rodinou. Pre nestabilný zdravotný stav bola privolaná sanitka. “Posádka Rýchlej zdravotnej pomoci si muža nakoniec prevzala do svojej starostlivosti a previezla na podrobnejšie vyšetrenie do Fakultnej nemocnice v Nitre,“ dodala MsP v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM