Rastislav Búgel Hokej

Likvidačný faul na Ručkaya: Heňo si už do konca sezóny zrejme nezahrá!

Hokejový útočník HK Nitra Henrich Ručkay svojim spoluhráčom v boji o historickú účasť vo finále extraligovej play off zrejme už nepomôže. Zariadil to nešportový zákrok bystrického hráča Jamesa Martina.

Ilustračný obrázok k článku Likvidačný faul na Ručkaya: Heňo si už do konca sezóny zrejme nezahrá!
Foto: Rastislav Búgel

Druhé semifinále proti Banskej Bystrici, po ktorom vedie Nitra v sérii 2:0 na zápasy, nedohral a po ataku od protihráča Jamesa Martina má zlomený palec na ruke.

Sezóna sa mu skončila

Nepríjemný moment sa udial v 11. minúte duelu, keď obranca hostí Martin sekol Henricha Ručkaya po ruke a ten odstúpil z hry. Bystrický bek inkasoval za faul vyšší trest s platnosťou do konca zápasu (5+DKZ). Podľa informácií na oficiálnom facebookovom profile HK Nitra sa pre krídelníka údernej formácie „bielo-modrých“ sezóna s najväčšou pravedpodobnosťou skončila. Ručkay bol doposiaľ so 8 kanadskými bodmi (4+4) jedným z najproduktív­nejších hráčov tímu trénera Antonína Stavjaňu.

Nitra zvládla domácu sériu

Nitra zvládla oba úvodné duely semifinále play off, keď si najskôr poradila s „baranmi“ na domácom ľade 6:2 a vo štvrtok zaknihovala triumf 4:2. Pod Urpín, kde sú odvety na programe v nedeľu a v pondelok o 17.00 h, tak pocestuje za stavu 2:0 na zápasy v sérii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM