Lucia Lauková Správy

LIETAJÚCE auto z Nitry opäť roztiahlo krídla: Spod Zobora zamierilo do Piešťan

Slovenské lietajúce auto má za sebou ďalšie testovacie lety. Najnovšie pristálo na piešťanskom letisku.

Ilustračný obrázok k článku LIETAJÚCE auto z Nitry opäť roztiahlo krídla: Spod Zobora zamierilo do Piešťan
17
Galéria

Na Letisku Piešťany – Piešťany Airport (PZY) v utorok 9. apríla pristálo lietajúce auto vo vývoji AirCar, od slovenskej firmy Klein Vision z Nitry.

Práve z mesta pod Zoborom priletel AirCar na piešťanské letisko, kde ho čakalo ďalšie testovanie a následný odlet. Informuje o tom Trnavský samosprávny kraj.

Prečítajte si tiež

„Lietajúce auto bude ďalej vyvíjať čínska firma, ktorá má vo svojom portfóliu aj ultraľahké lietadlá Shark.aero zo Senice, na ktorom mladá pilotka Zara Rutherford ako prvá žena obletela svet,“ dodáva trnavská župa.

Investor z Číny

Za vývojom AirCar stojí nitriansky vynálezca a konštruktér Štefan Klein. Pred časom sa spoločnosti podaril mimoriadny obchod. Predali licenciu na výrobu a predaj svojho lietajúceho auta na čínskom trhu investorovi z Číny za minimálne milión eur. Informoval o tom Denník E.

Financie môžu teraz celý projekt lietajúceho auta výrazne posunúť vpred. Impulz by mal zrýchliť aj prípravu slovenskej výroby pre európsky a americký trh. „Tá by sa mohla rozbehnúť už zhruba o rok,“ doplnil Denník E.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM