Rastislav Búgel Správy

Leto je v plnom prúde: V okrese máme dve vhodné umelé kúpaliská

Horúce letné dni lákajú k vode množstvo ľudí. Vhodné prírodné kúpaliská v našom okrese nenájdete. O schladenie sa postarajú dve umelé kúpaliská.

Ilustračný obrázok k článku Leto je v plnom prúde: V okrese máme dve vhodné umelé kúpaliská
Zdroj: TASR

V okrese Nitra už dlhodobo absentuje vhodné prírodné kúpalisko. Neinak je tomu aj tento rok. Pokiaľ sa chcete osviežiť bez rizika, ostávajú vám len dve možnosti priamo v Nitrianskom okrese.

Letné kúpalisko v Nitre

Prvou možnosťou je návšteva Letného kúpaliska v Nitre. To pojme až 3000 návštevníkov. Dovedna je návštevníkom k dispozícii 6 rôznych bazénov. Jeho prevádzkovateľom je Správa športových a rekreačných zariadení mesta Nitra. Kontrola vzoriek vody prebieha raz mesačne.

Termálne kúpalisko v Poľnom Kesove

Termálne kúpalisko v Poľnom Kesove je vyhľadávanou atrakciou návštevníkov hľadajúcich oddych pri vode. Jeho kapacita je 670 návštevníkov. Kúpalisko prevádzkuje Thermal Kesov, s.r.o. . Pre návštevníkov je k dispozícii trojica bazénov s termálnou vodou. Kontrola vzoriek vody prebieha raz za dva týždne.

Okrem kontrol vzoriek vody kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva aj požiadavky na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM