Lucia Lauková Kultúra

Letecký deň sa vracia do nášho mesta: Takýto program sme tu ešte nemali!

Letecký deň sa po rokoch opäť vracia do Nitry. Nadšenci sa už teraz môžu tešiť. Čaká nás program, aký tu ešte nebol.

Ilustračný obrázok k článku Letecký deň sa vracia do nášho mesta: Takýto program sme tu ešte nemali!
Zdroj: Dnes24/TASR

Do nášho mesta sa vracia podujatie, ktoré si získalo množstvo fanúšikov. Letecký deň, ktorý sme tu nemali osem rokov, sa bude konať 10. septembra 2016 v čase od 9.00 do 16.00 hodiny na letisku Nitra – Janíkovce. Informuje o tom organizátor Aeroklub Nitra na FB udalosti. V programe sa môžete tešiť na predstavenie niekoľkých kusov leteckej techniky.

Na oblohe upúta vojenské lietadlo L29 delfín a nad hlavami nám zasviští aj MiG 29. Môžete sa tešiť na nový vládny špeciál ministerstva vnútra Airbus A319. Svoje umenie vo vzduchu predstaví majster sveta v akrobatickom lietaní Zoltán Veres. Na svoje si prídu aj nadšenci vrtuľníkov, tých uvidíme hneď niekoľko. V akcii sa predstaví vrtuľník Mi 17 s výsadkom, uvidíme Bell 206 a policajný Bell 429. Nebudú chýbať vírniky.

V Nitre sa konal letecký deň 13. septembra 2008 a už vtedy prilákal množstvo ľudí. Letecký deň vtedy pripravoval Aeroklub Nitra v spolupráci s Aero Slovakia. Návštevníci vtedy mohli vidieť ukážky leteckých akrobacií motorových i ultraľahkých lietadiel, zoskoky parašutistov i predvádzanie veteránov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM