Správy Tlačové správy

Lepšie podmienky pre jasličky, umelcov i futbalistov: V tomto malom mestečku vedia, čo je to spolupatričnosť

V novobanskom regióne žije mnoho obyvateľov a združení, ktorí sa snažia niečo vytvoriť pre svoje okolie. Všetky často potrebujú finančnú pomoc a pri ich činnosti im pomáhajú aj príspevky mesta a novobanského závodu.

Ilustračný obrázok k článku Lepšie podmienky pre jasličky, umelcov i futbalistov: V tomto malom mestečku vedia, čo je to spolupatričnosť
5
Galéria
Zdroj: PR agentúra Bonžúr

Spolupráca mesta, miestnych komunít a závodu má pre ľudí v regióne osobitý význam. Upevňuje pocit spolupatričnosti a podnecuje k aktivitám, ktoré spájajú tých, ktorí majú podobné záujmy. „Je pre nás dôležité podporovať dobrovoľné aktivity obyvateľov. Našťastie nám v našom snažení pomáha aj manažment novobanského závodu Knauf Insulation. Tešíme sa, že nášmu regiónu závod neprináša len prácu, ale aj podporu mestským a komunitným aktivitám,“ zdôrazňuje primátor Novej Bane Ján Havran. V tomto snažení sú mesto i závod zajedno. „Podpora regiónu je z nášho pohľadu absolútnou súčasťou podnikania takého rozmeru, akému sa venuje náš závod,“ vysvetľuje riaditeľ závodu Knauf Insulation Marián Tkáč.

V Novej Bani už viac ako 100 rokov pôsobí Mestský futbalový klub, ktorý má družstvo 3. ligy dospelých a dorastu, druholigových mladších a starších žiakov, dve prípravky, futbalovú škôlku ale aj mladé futbalistky. „Prevádzka deviatich športových tímov si vyžaduje celoročne veľký balík financií. Aj vďaka Knauf Insulation takto môže športovať viac ako 200 mladých ľud,“ dodáva generálny manažér MFK Nová Baňa Dušan Šipikal. Veľkú radosť robí mestu aj Základná umelecká škola. Tento rok dosiahol detský zbor ZUŠ Nová Baňa Voce Eufonico cenu Strieborné pásmo na Medzinárodnom Bratislavskom zborovom festivale. Podarilo sa mu to aj vďaka sponzorom, Knauf Insulation prispel na ubytovanie, cestovné a stravovanie malých spevákov.

Aktívnym združením v meste je OZ Tajch. Jeho cieľom je zveľaďovať novobanský tajch a využívať jeho okolie na podujatia. Obľúbenými akciami Novobančanov sú Vítanie leta, Folková Nová Baňa, Rocková noc, Šláger a mnohé hudobné večery. „Aj vďaka podpore sponzorov je možné organizovať tieto podujatia na veľmi dobrej úrovni a ponúknuť ľuďom kultúrne vyžitie. Organizovanie festivalov si vyžaduje nemalé finančné prostriedky, no zážitok zo živých vystúpení je nesmiernym prínosom,“ hovorí Igor Moško, predseda OZ Tajch.

Zdroj: PR agentúra Bonžúr

V tomto roku prispeli aj na reprezentáciu Domova sociálnych služieb v Hrabinách na Európskych integračných športových hrách vo Vilnjuse, v Litve. Obyvateľom Novej Bane a okolia bola určená tiež , oslava 10. Výročia Knauf Insulation na mestskom štadióne, kde si diváci mohli užiť vystúpenia skupiny Vidiek, Emmy Drobnej, detské atrakcie i ohňostroj.

Najviac potrebujú finančnú pomoc sociálne slabé skupiny, deti a školáci. Veľmi užitočným projektom pre miestne pracujúce mamičky sú Jasličky Hviezdička v Brehoch. V príjemnom prostredí blízko lesa ponúkajú opatrovateľské služby pre deti do 3 rokov. „Keďže sme súkromné zariadenie, každú finančnú pomoc si veľmi ceníme. Vďaka firme Knauf Insulation sme našim detičkám v tomto roku zakúpili kvalitnú a hlavne bezpečnú preliezaciu zostavu od certifikovanej firmy,“ hovorí majiteľka zariadenia Veronika Sarvašová.

Zástupcovia závodu v Novej Bani vedia, že aj malé finančné príspevky môžu pomôcť aktivitám, ktoré sú pre zúčastnených veľkou vecou. Preto podporuje aj športové kluby karate, poolo a stolného tenisu, občianske združenia Priatelia deťom pri DSS Hrabiny, OZ Slniečko pre pomoc ľuďom s viacnásobným postihnutím, Brežan a Centráčik, Slovenský zväz zdravotne postihnutých, i Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

V tomto malom slovenskom mestečku vedia, čo je to spolupatričnosť
5
Galéria
Zdroj: PR agentúra Bonžúr
Zdroj: PR agentúra Bonžúr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM