Monika Földešiová Rôzne

Lekári opäť prostestovali

Protest lekárov proti situácii, ktorá vládne v zdravotníctve, nebol v Nitre veľmi vidieť. V čase, kedy mali lekári dávať najavo svoju nespokojnosť, boli už mnohé ambulancie v nitrianskych poliklinikách prázdne.

Viacerí lekári, ktorých sa TASR podarilo zastihnúť na pracovisku, požiadavky protestujúcich podporujú, otvorene sa však k dnešnej akcii pripojiť nechceli. Svoj postoj na mikrofón komentovať odmietli. Viacerí z nich tvrdili, že o protestnej akcii nemali prakticky žiadne informácie.
„Nikto nespresnil, kedy a ako sa máme zúčastniť, nikto nás nekontaktoval, neviem o tom v podstate nič,“ povedal jeden z oslovených lekárov, ktorý nechcel byť menovaný. Iní otvorene povedali, že ich dnešný protest nezaujíma.// „Nezapojím sa, ešte pracujem a nevidím dôvod na to, aby som prerušil prácu,“ uviedol všeobecný lekár Branislav Šulla z Vrábľov.
Do protestu sa aktívne zapojil kardiológ Štefan Paulov, ktorý sa zúčastnil aj hodinového štrajku organizovaného Slovenskou lekárskou úniou špecialistov 9. marca. „Áno, pripojil som sa aj dnes. Podľa dohody svoj protest vyjadrím bielymi a červenými doplnkami na oblečení. Ja už mám pripravenú červenú kravatu. Zapájam sa preto, že naše zdravotníctvo je podfinancované, chybne manažované a zle riadené,“ uviedol pre TASR Paulov. Podľa jeho slov s protestom súhlasí aj väčšina jeho kolegov, aj oslovených pacientov. //„Verím, že sa zapoja,“
dodal.
Lekári vyzvali na účasť na proteste aj pacientov a širokú verejnosť. Zapojiť sa mali zhromaždením na námestiach svojich miest, oblečením do odevov s bielymi a červenými doplnkami. Na Svätoplukovom námestí v Nitre však v stredu o 16.00 h, ani neskôr, nebolo vidieť nikoho, kto by sa dal jednoznačne identifikovať ako účastník protestu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM