Lenka Káčerová Kultúra

Lars von Trier v Nitre: Herec Ďuriš hovorí po islandsky!

VIDEO: Divadelné spracovanie rovnomenného filmu Larsa von Triera Kto je tu riaditeľ? prináša na svoje dosky Divadla Andreja Bagara. Spoločensko-kritická komédia založená na vtipných situáciách, nedorozumeniach a prekvapivých zvratoch núti človeka zam

Zbabelý riaditeľ IT firmy Ravn (Peter Oszlík) sa zbavuje zodpovednosti za svoje činy tak, že nikto z jeho zamestnancov netuší, že on je skutočným riaditeľom. Rozpráva o ňom, ako o mocnom človeku, ktorý je príliš zaneprázdnený, aby trávil čas vo svojej firme. Keď sa však rozhodne svoju firmu predať, potrebuje riaditeľa zhmotniť.

A tak si najme ambiciózneho, namysleného, no neúspešného herca Kristoffera (Martin Šalacha), aby „riaditeľa“ zahral. Tu sa roztáča kolotoč nedorozumení a vtipných situácií, na vrchole ktorých stojí Kristofferova posadnutosť akýmsi Gambinim, ktorého nikto nepozná.

Zaujímavosťou je aj islandsky hovoriaci Juraj Ďuriš v postave kupca firmy Finnura, či jeho tlmočník Martin Fratrič. Ďalej si zahrajú aj Martin Nahálka (Nalle), Marián Viskup (Gorm), Alena Pajtinková (Lise), Renáta Ryníková (Heidi A.), Peter Kadlečík (Spencer), Ľudmila Trenklerová (Mette) a hosťujúca Gabriela Marcinková (Kisser).

Réžia: Ján Luterán Dramaturgia: Daniel Majling Scéna: Michal Lošonský Kostýmy: Michal Lošonský a Hana Ciglanová

Premiéry hry Kto je tu riaditeľ? v piatok 1. júna a v sobotu 2. júna 2012 o 18.30 h v Štúdiu Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Foto: Michal Lošonský Video (kamera, strih): Rastislav Búgel

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM