Anna Šmehilová Rôzne

Ľahostajnosť sa v krajoch nevypláca

Ľudia zväčša krajské voľby ignorujú. Župy sú im svojou činnosťou vzdialené a nepociťujú potrebu vyjadriť svoju politickú vôľu. Považujú župy v ich živote za bezpredmetné. Ale opak je realitou. Keby ľudia vedeli, o čom všetkom tá „bezpredmetná" župa rozhoduje, isto by ich to ľahostajnými nenechalo.

Vedeli ste o tom, že Nitriansky samosprávny kraj RIADI:

2 040 km ciest II. a III. triedy 450 autobusov, ktoré najazdia 24 000 000 km a prepravia 24 000 000 ľudí 67 stredných škôl pre 25 000 študentov 3 nemocnice pre 420 000 obyvateľov 26 zariadení sociálnych služieb pre 3 300 klientov 21 kultúrnych inštitúcií (okrem iného divadlá, múzeá, galérie, knižnice a ďalšie)

Vedeli ste o tom, že Nitriansky samosprávny kraj ROZDEĽUJE ročne viac ako 130,000.000 € ?

A o mnohom ďalšom „bezpredmetnom" rozhoduje Nitrianska župa a tie ostatné. Je však toto všetko naozaj „bezpredmetné" , keď sa nám odtrhne náprava na aute po prekonaní nečakaných kaskád výmoľov na krajských cestách, keď padne strecha na strednej škole, ktorá sa mala už pred rokom rekonštruovať, keď nejde autobus, ktorý nás mal priviesť načas do práce, keď zatvoria nemocnicu v meste, kde operovali najlepší špecialisti na Slovensku, keď nebude miesto v domove dôchodcov pre imobilnú babičku? Necháme o tom všetkom rozhodnúť hŕstku „verných a zanietených" voličov? Tí však ľahostajní nie sú. Nebuďme ani my! Ľahostajnosť sa v krajoch nevypláca.

PhDr. Anna Šmehilová PhD.

Kandidátka na krajskú poslankyňu za obvod Nitra

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM