Rastislav Búgel Kultúra

Kultúrne leto v plnom prúde. Na čo sa ešte môžeme tešiť?

Prezentáciou výstavných prác z partnerského mesta Kroměříža , ochutnávkou vín vo Vínnej uličke, divadelným predstavením v mestskom parku i oslavami nového chleba v Dražovciach pokračuje počas tohto víkendu program Nitrianskeho kultúrneho leta.

Podujatie je koncipované ako letná prehliadka rôznych žánrov pre široké spektrum divákov. Jednotlivé cykly sú zostavené so zámerom ponúknuť aktívnu formu letného relaxu deťom, teenagerom i dospelým a vytvoriť na rôznych miestach Nitry letnú atmosféru plnú pohody.

Jednotlivé programy Nitrianskeho kultúrneho leta sú sústredené na pešiu zónu a Svätoplukovo námestie, do mestského parku na Sihoti a do jednotlivých mestských častí mesta pod Zoborom. Bohatú ponuku regionálnych vín vo Vínnej uličke si budú môcť Nitrania i návštevníci mesta vychutnať 28. júla, 11. a 25. augusta. V dňoch od 28. do 31. augusta sa na Svätoplukovom námestí stretnú milovníci filmu. Putovné kino Bažant Kinematograf postupne ponúkne slovenské a české filmy Dom, Perfect Days, Nevinnosť a Cigán. Súčasťou premietania budú animované predfilmy Ivany Laučíkovej, Martina Snopeka a Michaely Čopíkovej.

V mestskom parku na Sihoti čaká na deti každú nedeľu popoludní rozprávka v podaní slovenských divadiel pre deti. Po nej je pripravená pestrá hudobná ponuka počnúc dychovkou cez Koncert pre nádej zrakovo postihnutých, program Seniori seniorom, jazz, blues, bubenícke workshopy zoskupenia Campana Batucada až po Rockovú školu Fóra mladých. Záver programu v parku bude začiatkom septembra patriť vinárom, ktorí sa stretnú na 8. ročníku Podzoborského vinobrania. Súčasťou Nitrianskeho kultúrneho leta budú Chrenovské stánky, Klokočinský jarmok, Čermánska grilovačka, Janíkovský ohnivák, Sviatok dobrého chleba v Dražovciach či Burčiakové slávnosti na Dieloch.

Pod hradom vzniklo letné kino. Kompletný prehľad **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.139187_Pod-Nitrianskym-hradom-vzniklo-letne-kino]nájdete TU![/link] **Vypočujte si novú pieseň od Horkýže Slíže. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.138989_Hor­kyze-Slize-pripravuju-nove-CD,–vypocujte-si-prvu-ukazku]Video nájdete v TOMTO článku![/link]

Nitra24.sk/tasr Foto:ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM