Lucia Lauková Kultúra

Kto získa titul Slovenka roka? V nominácii aj prodekanka z SPU v Nitre

V ankete Slovenka roka 2017 môžete podporiť aj prodekanku nitrianskej univerzity. Nominovaná je Adriana Kolesárová, prodekanka pre vedu a výskum na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Kto získa titul Slovenka roka? V nominácii aj prodekanka z SPU v Nitre
Foto: Lujza Záhoráková / Zdroj: SPU Nitra

Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS a Slovenským národným divadlom predstavili 15. februára 27 nominantiek na titul Slovenka roka 2017 v deviatom ročníku populárnej čitateľskej ankety.

Kategória Veda a výskum

V deviatom ročníku ankety ašpiruje na titul aj prodekanka pre vedu a výskum na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre Adriana Kolesárová. Nominovaná je v kategórii Veda a výskum v spoločnosti vysokoškolskej pedagogičky Alexandry Bražinovej, a vedeckej pracovníčky Barbary Ukropcovej.

Adriana Kolesárová

Adriana Kolesárová, je významnou predstaviteľkou mladej generácie slovenskej vedy. Pracuje v oblasti biotechnológií pri poznávaní mechanizmov účinku biologicky aktívnych látok ovplyvňujúcich reprodukčné funkcie. Je autorkou a spoluautorkou viac ako 370 publikácií, riešila 24 domácich a medzinárodných projektov. Podieľala sa na formovaní Národnej platformy AgroBioFood Nitra pre výskum a vývoj v oblasti potravín a biotechnológií.

Slávnostný galavečer

Mená víťaziek sa verejnosť dozvie 4. júna počas slávnostného galavečera, ktorý sa už tradične uskutoční v historickej budove SND a v priamom prenose ho odvysiela Jednotka RTVS. Finálový večer bude patriť nielen úspešným Slovenkám, ale aj bohatému programu. Večerom bude sprevádzať moderátorská dvojica Štefan Skrúcaný a Kristína Farkašová. Záštitu nad 9. ročníkom ankety prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, adeptky na titul Slovenska roka vyberala nominačná komisia pod vedením ministra kultúry Mareka Maďariča.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM