Rastislav Búgel Hokej

Krutý výsledok pre oceliarov v šlágri kola: Nitra doma stále bez prehry

Po dobrom nástupe košických hokejistov v úvode stretnutia určite nikto nepredpokladal jednoznačný výsledok 4:0 v prospech Nitranov. Bodový rozdiel medzi včerajšími súpermi sa tak v tabuľke zmenšil už iba na 2 body.

Ilustračný obrázok k článku Krutý výsledok pre oceliarov v šlágri kola: Nitra doma stále bez prehry
Foto: Rastislav Búgel

Hostia hrali v úvode zápasu tri presilové hry, no Nitrania sa dokázali ubrániť obrovskému náporu „Oceliarov“. Do konca tretiny však domáci strelili Košiciam dva góly. Najprv v 14. minúte Novák po Ručkayovej prihrávke spoza bránky a beckhandom otvoril skóre zápasu a o dve minúty po podobnej situácii v presilovke spoza bránky výborne hrajúci Novák naservíroval puk Stümpelovi a ten neomylne zvýšil na rozdiel dvoch gólov (2:0).

Domáci neprestali atakovať súpera

V tretej minúte druhej časti stretnutia sa zopakoval opäť rovnaký golový scénar, po akcii Hamráka za bránou hostí strelil dôrazný Segľa tretí gól Nitry. Druhú polovicu zápasu začala lepšie opäť Nitra, po Ručayovej strele vyrazil Hylák puk iba na hokejku Chrenka a ten ho beckhandom polal do siete – 4:0. Následne Hyláka v bráne Košíc vystriedal Riečický.

Nitra dohrávala

Deprimovaní hostia hrali pod domácim tlakom aj v tretej tretine a len vďaka zákrokom brankára Riečického neinkasovali viac gólov. V šlágri kola tak Nitra zdolala lídra tabuľky.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Začiatok bol veľmi vyrovnaný, hrali sme nátlakový hokej, ktorý sme potvrdili gólmi. V závere sme chceli, aby Kristan udržal čisté konto za to, že nás podržal v úvode zápasu. Hráči to zvládli a zaslúžia si absolutórium.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Dnes to bol rýchly bojovný zápas, no výsledok je pre nás krutý. V prvej tretine sme boli lepším tímom, ale bez streleného gólu sa vyhrať nedá.“

HK Nitra – HC Košice 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HC Košice
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM