Aktualizované Správy

Kruhový objazd pri Living Parku v Nitre rozšíria: Rátajte s obmedzeniami

Práce budú rozdelené do dvoch etáp. Prinesú obmedzenia chodcom aj vodičom.

Ilustračný obrázok k článku Kruhový objazd pri Living Parku v Nitre rozšíria: Rátajte s obmedzeniami
26
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Práce na rozšírení kruhového objazdu pri Living Parku v Nitre sa začali. V pondelok 9. augusta o tom informovala radnica na sociálnej sieti.

Plynulosť dopravy

„Cieľom je dopravne napojiť nový polyfunkčný dom Living Park na okružnú križovatku Napervilská a Nábrežie mládeže a zlepšiť tak plynulosť dopravy,“ uvádza mesto.

Práce budú prebiehať v dvoch etapách. „V I. etape budú realizované spojovacie vetvy, tzv. bypassy okružnej križovatky medzi ramenami ulíc Napervilská a Nábrežie mládeže, úprava smerových ostrovčekov na ramenách spomenutých ulíc a podzemné vedenie vodovodu a kanalizácie splaškovej a dažďovej vody v trase dočasnej jednopruhovej komunikácie,“ priblížila radnica.

Prečítajte si tiež

Dopravné obmedzenia

V prvej etape bude ešte súčasná organizácia dopravy zachovaná. Obísť trasu budú musieť len chodci. Prvá etapa by mala trvať 6 týždňov.

"V čase trvania realizácie prác bude zachovaná súčasná organizácia cestnej premávky celej okružnej križovatky, aj súčasná premávka po dočasnej jednosmernej komunikácii cez stavenisko zo smeru od podchodu pod R1a a Zobora v odsúhlasenom obmedzenom režime 6.30 až 8.30 h,“ uviedol vedúci odboru dopravy na Mestskom úrade v Nitre Matúš Maruniak.

V druhej etape pribudnú spojovacie vetvy okružnej križovatky medzi ramenami Napervilskej ulice a príjazdovej cesty, samotná vlastná príjazdová cesta a zásobovací dvor.

„Verejná premávka po príjazdovej komunikácii pre smer od Zobora od podchodu pod R1a bude vylúčená. Sprístupnená bude len vozidlám stavby,“ upozornil Maruniak.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne témy

ZAČALI PRÁCE NA ROZŠÍRENÍ KRUHOVÉHO OBJAZDU PRI LIVING PARKU 🚧 Cieľom je dopravne napojiť nový polyfunkčný dom Living...

Posted by Mesto Nitra on Monday, August 9, 2021
OBRAZOM: Výstavba centra Promenáda Living Park
26
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM