Rastislav Búgel Hokej

Kríza v šatni? Hokejisti prehrali aj na ľade Piešťan!

Hokejová Nitra momentálne tápa v sérii nepriaznivých výsledkov. Zlomiť sa ju nepodarilo ani na ľade Piešťan.

Ilustračný obrázok k článku Kríza v šatni? Hokejisti prehrali aj na ľade Piešťan!
Foto: Rastislav Búgel

V opatrnom úvode vyčnievala Románkova strela do spojnice okamžite po buly. Na opačnej strane našiel Bajtek prihrávkou spoza brány Segľu, Tomek si poradil. Vášne rozdúchala 8. minúta, kedy nitriansky hráč udrel nechtiac hokejkou do tváre svojho spoluhráča, na trestnú lavicu však na štyri minúty putoval Saliji. Nitrania obrovskú možnosť skórovať nevyužili, hoci najmä Bačova a Raisova strela sa pýtali do brány.

Vyrovnané stretnutie

V úvode druhej tretiny mohli otvoriť skóre Nitrania, Novák našiel medzi kruhmi Tománka, ale Tomek betónom zachránil. V 28. minúte mali Nitrania možnosť presilovky o dvoch hráčov, keď Melichárek nezmyselne priľahol puk a Tománek tentokrát už trestal – 0:1. V 36. minúte dostali rovnakú možnosť presilovej hry o dvoch hráčov domáci a taktiež sa skóre menilo, keď Salijiho nahodený puk tečoval Nemec – 1:1. V 38. minúte dostal puk medzi obrancov Bartánus a Kristana zachránila žrď.

Nitra dorovnala

V 45. minúte zachytil vyhodenie Chylo, Holovič prihral Lušńákovi a ten strhol vedenie na stranu Piešťan – 2:1. Neskôr opäť v nájazde neuspel Bartánus. V presilovke sa Nitranom podarilo vyrovnať. V 56. minúte vystrelil od modrej Ordzovenský a Ručkay tečom nedal Tomekovi šancu. Následne zvonila žrď za Tomekom po strele Tománka.

Rozhodli nájazdy

V predĺžení sa už po minúte hralo traja na troch, to bol ale jediný moment ktorý zaujal. V nájazdoch sa presadili za domácich Holovič a Lušňák, za hostí iba Pupák.

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Mrzí ma, že aj napriek výhre máme v šatni sklamanie. Chceli sme získať tri body. V úvode išlo o vyrovnané stretnutie. V druhej časti sme spravili dve hrubé chyby a Tománek jendu z nich potrestal. Dôležité bolo, že presilovku 5 na 3 sme využili aj my. V tretej tretine sme sa chceli tlačiť dopredu. Podarilo sa nám dať gól, ale v závere sme zbytočne faulovali a súper vyrovnal. Dnes sme boli o gól lepší."

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Máme za sebou sériu neúspešných vystúpení, čo sa výsledkov týka. Dnes sme ju chceli zlomiť a zo začiatku sa nám to darilo. Smerom dozadu sme hrali dobre, ale viazol nám prechod do protiútoku. V presilovke o dvoch hráčov sme dali gól a v tom momente sme prestali hrať svoju hru. Domácim sme dali príliš veľa priestoru, čo využili a otočili výsledok. V závere sme snažili vyrovnať a bojovnosťou sa nám to podarilo. V rozstrele boli úspešnejší domáci. Nie sme spokojní s jedným bodom."

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM