Rastislav Búgel Kultúra

Krava na streche a pirátska loď na kolesách: Tieto krásavice prišli do Nitry až z Holandska!

Stovky všakovako upravených áut sa stretli na nitrianskom výstavisku Agrokomplex. Kuriózne vozidlá pricestovali až z Holandska.

Ilustračný obrázok k článku Krava na streche a pirátska loď na kolesách: Tieto krásavice prišli do Nitry až z Holandska!
Foto: Rastislav Búgel

Carbage run. Taký je názov zaujímavých automobilových pretekov. Tie pochádzajú z Holandska a tento rok sme ich mali možnosť vidieť aj v meste pod Zoborom. Nejednalo sa však o žiadne luxusné vozidlá. Hodnota zúčastnených áut podľa pravidiel nemôže prekročiť 500-eurovú hodnotu.

Staré autá mali pred sebou náročnú päťdňovú púť. Autá musia prekonať trasu smerujúcu z Holandska cez Nemecko, Poľsko, Ukrajinu a končia na Slovensku – v Nitre.

Paráda na kolesách

Ani vysoký vek a nízka hodnota zúčastnených áut nebola na škodu. Väčšina majiteľov starých tátošov upravila svoje autá na nepoznanie. Videli sme tak kravy na streche, auto oblepené umelým trávnikom, autá polície, pobrežnej hliadky, pojazdnú muchotrávku a pirátsku loď.

Pohodová atmosféra

Do tanca počas večera hrala kapela Diturvit a U.K.N.D. O poriadnu šou sa postarali aj samotní účastníci. Po zotmení sa areál výstaviska zaplnil množstvom blikajúcich svetiel namontovaných na nezvyčajných autách. Takmer všade hrala hlasná hudba. Počas celého večera na Agrokomplexe panovala príjemná priateľská atmosféra. Účastníci sa spolu zabávali, nechýbali pozvania na grilované špeciality pri stanoch.

Pozrite si fotografie v našej galérii!

Carbage run 2014
23
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM