Monika Földešiová Rôzne

Krajskí poslanci ušetria na sebe

Nová budova Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) bude oproti pôvodným plánom skromnejšia. NSK sa rozhodol šetriť a pôvodné projekty prepracovať. V súčasnosti už na zmenách pracuje architektonická kancelária.

V priebehu augusta by mali byť projekty hotové a následne sa začne pripravovať dokumentácia pre nové stavebné povolenie. V rámci úspor došlo v zmenenom projekte k viacerým zmenám.
„Budovu v jednej časti znižujeme o jedno poschodie, jej časť bude zmenená a zmenšená z hľadiska štvorcových metrov. To sú dve zásadné zmeny. Tretia sa týka úprav okolia. Tu boli pôvodne navrhované a rozpočtované väčšie výsadby a ďalšie zásahy. Od tohto sme ustúpili a urobia sa iba nejaké základné terénne úpravy, aby budova mohla fungovať,“ uviedol podpredseda NSK Vladislav Borík.
Lacnejšie bude aj vybavenie nového Úradu NSK. Kraj upustil od výstavby kuchyne, zostáva iba jedáleň, do ktorej sa strava bude dovážať. Počet kancelárií a ich rozloha sú naprojektované na súčasnú organizačnú štruktúru úradu, ktorá počíta s približne 200 zamestnancami. „S tým, že našou snahou je, aby vedúci odborov mali samostatné kancelárie a referentské pozície budú v spoločných kanceláriách. Ich veľkosť ale bude zachovaná, aby tam bol zachovaný istý komfort prostredia,“ uviedol Borík. Na spodnom podlaží budovy bude aj 80 parkovacích miest. Ďalšie parkovisko s kapacitou sto miest bude vybudované vedľa budovy.
Samotná stavba nového Úradu NSK sa má začať na jeseň a stavať by sa malo 24 mesiacov. Predpokladané náklady by mali dosiahnuť maximálne 10 miliónov eur. //„To je strop, ktorý sa určite neprekročí. Pre nás je podstatné to, že sa sem presťahujú z piatich rôznych miest všetci naši pracovníci a celý úrad bude pod jednou strechou,“ //skonštatoval Borík. Nová budova Úradu NSK bude stáť medzi Spojenou školou na Slančíkovej ulici a budovou Univerzity Konštantína Filozofa.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM