Rastislav Búgel Basketbal

Krajské derby pre Nitru: Basketbalisti si poradili s Komárnom

Nitrianski basketbalisti sa v siedmom kole našej najvyššej súťaže postavili na domácej palubovke proti Komárnu. Tradičné derby prinieslo zaujímavý a rýchly basketbal.

Ilustračný obrázok k článku Krajské derby pre Nitru: Basketbalisti si poradili s Komárnom
Foto: Rastislav Búgel

Do prvej desaťminútovky vstúpili lepšie basketbalisti Komárna, poháňaní niekoľkými desiatkami svojich fanúšikov. Hostia si na nitrianskej palubovke vypracovali mierny náskok, ktorý si do konca prvého dejstva dokázali udržať (27:30).

Urbanovi zverenci však nenechali nič na náhodu. Zlepšili predvádzanú hru a hráčom z Komárna začali robiť nemalé problémy. Hostia sa v druhej štvrtine dostali iba k 13 bodom. Nitra po polovici zápasu viedla presvedčivým rozdielom (56:43).

Napínavý záver

V tretej desaťminútovke sa opäť postupne do hry dostávali aj hráči Komárna. Dve minúty do konca tretieho dejstva stiahli nitriansky náskok na rozdiel 8 bodov. Zverenci trénera Urbana napokon mierne vedenie udržali (73:61).

Všetko sa rozhodovalo v poslednej desaťminútovke. Hráči Komárna zlepšili svoju hru a boli aktívnejším súperom. Dve minúty do konca bol rozdiel iba minimálny (87:82). Ešte osem sekúnd do konca zápasu žila nádej Komárna na zisk dvoch bodov (88:86). Nitra si napokon s Komárnom poradila tesne 90:86 a bodový zisk tak ostal pod Zoborom.

EDYMAX SPU Nitra - MBK Rieker Komárno
1
Galéria
EDYMAX SPU Nitra - MBK Rieker Komárno
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM