Lucia Lauková Správy Samospráva

Kraj zvýšil dotácie pre cestovný ruch: Na projekty poskytne takmer 190-tisíc eur

Poslanci navýšili dotácie na podporu rozvoja cestovného ruchu v Nitrianskom kraji. Podporené projekty si tak rozdelia sumu takmer 190-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Kraj zvýšil dotácie pre cestovný ruch: Na projekty poskytne takmer 190-tisíc eur
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí desiatky projektov zameraných na cestovný ruch. V rozpočte kraja bolo pôvodne na tento účel vyčlenených 120 000 eur. Aby však bolo možné poskytnúť dotácie proporcionálne do všetkých volebných obvodov podľa počtu ich obyvateľov, bola suma určená na podporu turizmu zvýšená na 189 000 eur.

Navýšili dotáciu

Ako uviedol riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, celkovo kraj zaevidoval 167 žiadostí o dotácie, z ktorých 142 spĺňalo všetky podmienky stanovené vo všeobecne záväznom nariadení. „Celková hodnota, o ktorú autori projektov žiadali, sa vyšplhala na 232 324,92 eur,“ povedal Guťan.

Podporia všetky žiadosti

Krajskí poslanci napokon sumu určenú na dotácie pre cestovný ruch zvýšili tak, aby mohli byť podporené všetky žiadosti, ktoré splnili náležitosti určené vo VZN. „To znamená, že bude možné uspokojiť všetkých týchto žiadateľov a v plnom rozsahu,“ doplnil poslanec Martin Nemky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM