Rastislav Búgel Samospráva

Kraj sťahuje svojich zamestnancov. Stihnúť to chce do konca roka

Ako informoval predseda NSK Milan Belica, sťahovanie 111 pracovníkov zatiaľ prebieha bez problémov a kraj dokáže aj počas presunu jednotlivých odborov zabezpečovať všetky svoje funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Kraj sťahuje svojich zamestnancov. Stihnúť to chce do konca roka
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

SK dodnes nemá svoju vlastnú budovu a preto väčšina jeho úradníkov sídli v prenajatých priestoroch na piatich miestach v Nitre. Väčšina, celkovo 111 zamestnancov, sídlila od vzniku vyšších územných celkov v podnájme v budove bývalého krajského, dnes obvodného úradu.

Na základe verejno-obchodnej súťaže si NSK prenajal od firmy TBN, s.r.o., priestory na Rázusovej ulici, v ktorých pred nedávnom sídlila colná správa. Rozhodla najnižšia cena, ktorá je 77 eur za meter štvorcový a rok, bez dane z pridanej hodnoty.

Podľa Belicu prebieha sťahovanie zamestnancov bez problémov a úrad sa možno podarí presunúť do nových priestorov už do Vianoc. „Tie úlohy, ktoré boli postavené z hľadiska presťahovania úradu, idú veľmi úspešne. Zatiaľ nebol žiadny problém. Máme presný harmonogram, kedy a ktorý odbor sa premiestni. Išli sme systémom hlavného článku. Najskôr sa teda presťahoval ekonomický odbor, lebo ten musí spracovať a vyhodnotiť rozpočet. Ten je tam už udomácnený a postupne ho nasledujú ďalšie útvary. Neviem o žiadnom probléme, ktorý by bol vážnou prekážkou, aby mohlo pokračovať sťahovanie,“ skonštatoval.

Sťahovanie Krajského úradu
9
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM