Rastislav Búgel Správy

Kraj oceňoval najlepších zdravotníkov: Títo lekári z Nitry bodovali!

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) dnes ocenil najlepších zdravotníkov. Odborné komisie vyberali tých najlepších pracovníkov z desiatok nominácií z celého kraja.

Ilustračný obrázok k článku Kraj oceňoval najlepších zdravotníkov: Títo lekári z Nitry bodovali!
Zdroj: Dnes24.sk

Napokon si ocenenie z rúk predsedu NSK Milana Belicu prevzalo 12 najlepších zdravotníkov.

Dvaja doktori z Nitry

V kategórii Lekár získal titul Zdravotník roka 2013 prednosta Neurochirurgickej kliniky vo Fakultnej nemocnici Nitra Kamil Koleják a primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v Špecializovanej nemocnici sv. Svorada Nitra – Zobor Ľudovít Bajcár.

Primárka s ocenením

V kategórii Zdravotnícky čin roka získala ocenenie primárka Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Fakultnej nemocnici Nitra Dagmar Bodáková za záchranu 18-ročného chlapca, ktorého privalil traktor.

Pacienti vyžadujú osobný prístup

Šéf Neurochirurgickej kliniky vo Fakultnej nemocnici Nitra Kamil Koleják krátko po prevzatí ocenenia pripomenul, že lekárska veda v súčasnosti disponuje mimoriadne vyspelou technikou, ktorá je schopná ukázať aj tie najmenšie zmeny v organizme a vďaka ktorej lekári dokážu liečiť aj veľmi ťažké či vzácne ochorenia.

„O to viac si v tejto dobe vyžaduje pacient osobný prístup. Inak sa vo svete technológií stratí. Ide o odovzdanie sa celého človeka inému človeku, pretože pacient musí mať pocit, že jeho problém je to najdôležitejšie, čo lekára a sestru zaujíma. Dnes pracuje v slovenskom zdravotníctve veľa kvalitných odborníkov a obetavých ľudí. Treba im vytvoriť také podmienky, aby nemuseli odchádzať do zahraničia, alebo do iných profesií,“ dodal Koleják.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM