Rastislav Búgel Kultúra Správy Samospráva

Kraj ocení významné osobnosti: Cenu si prevezme TÁTO trojica mužov!

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelí za rok 2015 tri ocenenia. Pozrite si, komu poputujú.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocení významné osobnosti: Cenu si prevezme TÁTO trojica mužov!
Foto: Rastislav Búgel

Krajskí poslanci na svojom pondelňajšom rokovaní rozhodli, že Cenu NSK udelia in memoriam národnému umelcovi a akademickému sochárovi Tiborovi Bartfayovi, ako významnej osobnosti slovenskej kultúry a výtvarného umenia. Ocenený bude za jeho mimoriadny celoživotný prínos k rozvoju slovenskej výtvarnej kultúry 20. a začiatku 21. storočia a propagáciu Slovenskej republiky a Nitrianskeho samosprávneho kraja vo svete.

Cenu dostane aj akademický sochár, vysokoškolský pedagóg a medzinárodne uznávaný dizajnér Štefan Klein, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal predovšetkým ako konštruktér lietajúceho auta. „Cenu NSK za rok 2015 získa za mimoriadne zásluhy o rozvoj slovenského dizajnu a propagáciu Slovenskej republiky i Nitrianskeho samosprávneho kraja vo svete,“ uvádza sa v uznesení.

Tretím oceneným bude vedecký pracovník, vysokoškolský pedagóg, zakladateľ a dlhoročný riaditeľ Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Nitre Ján Plesník. Cena mu bude udelená za vynikajúcu celoživotnú vedeckovýskumnú a pedagogickú činnosť v oblasti rozvoja poľnohospodárskych vied na Slovensku i šírenie dobrého mena Slovenskej republiky a Nitrianskeho samosprávneho kraja v zahraničí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM