Rastislav Búgel Kultúra

Kraj ocení osobnosti: Cenu získa kardinál Korec, lekár Korček a pedagóg Hričovský!

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelí za rok 2013 ocenenia trom osobnostiam. Tie obzvlášť významným spôsobom prispeli k jeho rozvoju, prípadne obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocení osobnosti: Cenu získa kardinál Korec, lekár Korček a pedagóg Hričovský!
Foto: Rastislav Búgel

Krajskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní rozhodli, že Cenu NSK za minulý rok získa kardinál Ján Chryzostom Korec za celoživotný neohrozený zápas za slobodu, spravodlivosť, ľudské práva a dôstojnosť človeka, zachovanie svojbytnosti a identity slovenského národa a jeho historických, kresťanských, duchovných a kultúrnych tradícií.

Kraj udelí cenu aj lekárovi Jozefovi Korčekovi za vynikajúce výsledky, ktoré dosiahol pri zavádzaní nových originálnych diagnostických i operačných postupov v chirurgii, a tiež za vynikajúcu propagáciu kraja a Slovenskej republiky vo svete.

Tretím oceneným bude Ivan Hričovský, ktorý je uznávaným odborníkom v oblasti ovocinárstva a záhradníctva. Okrem toho je dlhoročným pedagógom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. NSK mu cenu udelí za vynikajúce výsledky v oblasti vedy, výskumu, propagácie, záhradníckej praxe a výchovy mladých ovocinárov a záhradníkov na Slovensku. „Prácu takýchto jednotlivcov je potrebné oceniť aj verejne, pretože okrem vlastného prínosu pre samosprávny kraj sú aj príkladom pre ostatných spoluobčanov,“ skonštatovala vedúca Odboru vzdelávania a kultúry Úradu NSK Alžbeta Botorčeová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM