Monika Földešiová Iné športy

Kovács sa zranil, bratislavská obhajoba titulu sa odkladá

Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa v ringu predstaví o čosi neskôr než si predstavovali jeho fanúšikovia i on sám. Dôvodom je zranenie ruky, pre ktoré sa jeho jubilejný 20. zápas uskutoční zrejme až začiatkom budúceho roka.

Majster sveta v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBF z roku 2009, ktorý vlani pridal aj titul európskeho šampióna WBO, si počas tréningu obnovil zranenie ľavej ruky, ktoré si vyžiada niekoľkomesačnú rekonvalescenciu. „Väčšinu kariéry ma sprevádza chronický zápal šliach a žiaľ, toto zranenie sa opäť ozvalo. Pôvodne som chcel zaťať zuby a boxovať cez bolesť, ale nebolo by to rozumné,“ uviedol v utorok pre TASR Kovács.
Tridsaťštyriročný pästiar, ktorý dosiaľ v profiringu neokúsil trpkosť prehry (bilancia 19 víťazstiev, z toho 13 KO), mal uplynulú sobotu absolvovať v Diakovciach prípravný zápas, nakoniec sa však diváci museli uspokojiť s ľahkou ukážkou tréningu s koučom Pavlom Hlavačkom. „Samozrejme ma to mrzí, šľachy povolili v záverečnej fáze prípravy na tento duel. Vzhľadom na to, že ešte chcem absolvovať nejaký veľký zápas, nechceli sme riskovať zhoršenie už beztak zlého stavu. Zvažovali sme všetky možnosti a nakoniec sa rozhodli, že teraz by to bolo naozaj veľké riziko,“ vysvetlil.
Či najbližší zápas bude obhajobou kontinentálneho titulu WBO, ktorý získal v Nitre po náročnom a napínavom dueli s Uganďanom Hamzom Wanderom, zatiaľ nie je isté: „Manažér informoval organizáciu, aký je stav. Počkáme si na ich odpoveď a uvidíme, čo bude ďalej. Samozrejme, najradšej by som obhajoval titul WBO, lebo chcem divákom dokázať, že viem zaboxovať oveľa lepšie ako vtedy. Môžem prezradiť, že už sa rozbehli prípravy na tento zápas, mali sme dohodnuté priestory v Bratislave, zranenie nás však prinútilo posunúť prípravný proces na neskorší termín. V každom prípade, galavečer chceme urobiť v Bratislave.“
Kovács sa vyjadril aj na margo sobotňajšieho „zápasu desaťročia“ v ťažkej váhe medzi Ukrajincom Vladimirom Kličkom a Britom Davidom Hayem. Mladší zo súrodeneckej dvojice Kličkovcov v ňom ziskom titulu WBA skompletizoval rodinnú zbierku všetkých štyroch titulov, keďže sám vlastní tituly WBA, WBO a IBF a brat Vitalij vládne vo verzii WBC. „Kličkovi sú perfektní boxeri, takticky skvele pripravení. Boxujú svoje, stále hrozia prednou rukou. Páči sa mi to, hoci už aj mne chýba poriadna rivalita v najťažšej kategórii. Dúfam, že sa nájde niekto, kto ich dokáže zdolať. V tomto zápase som očakával, že to môže skončiť aj knokautom, ale nakoniec obaja išli na istotu. Vladimir však zvíťazil zaslúžene,“ dodal pre TASR.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM