Rastislav Búgel Iné športy

Korfbalisti v zahraničí: Štvrté miesto z turnaja v Znojme

Voľný ligový víkend vyplnili nitrianski korfbalisti účasťou na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji v Znojme. Turnaja sa zúčastnilo 5 tímov z troch krajín.

Ilustračný obrázok k článku Korfbalisti v zahraničí: Štvrté miesto z turnaja v Znojme
Foto: Rastislav Búgel

V prvom zápase nastúpili naši korfbalisti proti favoritovi turnaja, juniorskému majstrovi ČR, domácemu TJ Znojmo MS YMCA juniori. V úvode zápasu sa nenapĺňali papierové predpoklady a Nitrania držali so súperom krok. Na ihrisku dominovali výborné obrany a polčas sa skončil výsledkom 3:4. V druhom polčase domáci pridali, spresnili streľbu, využívali výškovú prevahu a zápas doviedli do víťazného konca (5:10).

Prvé víťazstvo

Na druhý zápas nastúpila Nitra proti partnerskému klubu Znojemčanov – De Boemerand Schijndel z Holandska. Tím bol kombináciou mladších a starších hráčov. Tímy sa v prvom polčase opäť striedali vo vedení a do druhého polčasu nastupovali s vyrovnaným skóre 3:3. Nitrania si vytvorili jednobodový náskok, ktorý umnou hrou dokázali pretaviť na prvé víťazstvo v turnaji.

Slabá efektivita

V ďalšom zápase proti veteránom Znojma bolo cieľom Nitry ďalšie víťazstvo. Už tradične na tomto turnaji sa Nitrania v prvom polčase presadili trikrát a v celom zápase päťkrát, bohužiaľ to tentokrát nezabezpečilo dva body do tabuľky. Veľmi slabou streleckou efektivitou sa sami dostávali pod psychický tlak, viazla súhra v jednotlivých štvorkách a domáci niekoľkými peknými akciami rozhodli o svojom víťazstve 9:5.

Sklamanie trénerov

Posledným súperom KK SPU Nitra na turnaji bola reprezentácia Slovenska do 23 rokov. V prípade vyššieho víťazstva sme mohli pomýšľať na celkové druhé miesto. Odhodlanie Nitranov však zostalo v šatni, do zápasu nastúpili nekoncentrovaní, strácali ľahké lopty a prvýkrát skórovali až v druhom polčase za stavu 0:7. Celkové skóre 3:12 bolo pre nitrianskych trénerov sklamaním.

V slovenskej reprezentácii do 23 rokov sa predstavili aj traja hráči z Nitry – Andrea Fialová (v drese Slovenska skórovala jedenkrát), Katka Pekárová a Peter Levčík (autor 4 reprezentačných košov).

„Víťazom turnaja sa stal tím TJ Znojmo MS YMCA juniori, slovenská reprezentácia do 23 rokov skončila na druhom mieste a KK SPU Nitra na celkovom štvrtom mieste.“ informuje Tomáš Sonnenschein z klubu KK SPU Nitra.

Výsledky:

KK SPU Nitra – TJ Znojmo MS YMCA juniori (CZE) 5:10 (3:4)

KK SPU Nitra – De Boemerand Schijndel (HOL) 5:4 (3:3)

KK SPU Nitra – TJ Znojmo MS YMCA veteráni (CZE) 5:9 (3:5)

KK SPU Nitra – Slovensko U 23 3:12 (0:4)

Korfbalisti v Znojme
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM