Marek Pindeš Iné športy

Korfbal: KK Nitra ma za sebou prvé prípravne stretnutie

Korfbal je na Slovensku pomerne neznámy šport, no vo svete má tisícky priaznivcov. V meste pod Zoborom sa rodí družstvo, ktoré má ambície spopularizovať túto hru v širokom okolí.

SKK Dolphins Prievidza – KK Nitra 19:5 (10:2) ** body za Nitru: Levčíková, Kellner, Gajdošová, Kosa, Sonnenschein (všetci po 1) **Zostava KK Nitra: Fialová, Filová, Gajdošová, Pekárová, Levčíková, Ďuriačová, Mináriková, Miklovičová, Malá, Levčík, Chovanec, Konc, Gánoczy, Kellner, Miklovič, Kosa, Sonnenschein

Novo tvoriaci sa korfbalový tím KK Nitra sa zúčastnil svojho prvého prípravného zápasu. Hostiteľom sa stalo skúsené družstvo z Prievidze, ktoré je jediným oficiálne fungujúcim tímom na Slovensku a reprezentuje slovenský korfbal v zahraničí. Práve tieto dva tímy sa na Slovensku snažia oživiť veľmi zaujímavý a atraktívny šport, ktorý je jedinou zmiešanou kolektívnou hrou na svete. Zápas bol po vzájomnej dohode hraný na štyri 15 minútové štvrtiny. V prvých dvoch bol nitriansky tím kombináciou juniorov a seniorov, aby neskúsení hráči získali podporu od svojich starších kolegov a kolegýň. V tretej štvrtine nastúpili juniorské výbery a záverečná bola záležitosťou seniorských družstiev. Prievidza využila svoje skúsenosti, ale hráčky a hráči Nitry sa nevzdávali a podarilo sa im tiež bodovať. Po skončení zápasu si v priateľskej atmosfére aktéri duelu vymenili vzájomné poznatky a zhodli sa, že podobná akcia sa musí zopakovať a stať sa z nej tradícia.

Zdroj, foto: Tomáš Sonnenschein

Korfbal
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM