Rastislav Búgel Krimi

Koniec problémovej rómskej komunity v Nitre

Viac ako 4 roky trápenia s neprispôsobivými susedmi sa pomaly končia. Terorizovanie susedov na Sčasného ulici tak bude konečne minulosťou. Domáci si vydýchli, Rómovia pôjdu preč.

Ilustračný obrázok k článku Koniec problémovej rómskej komunity v Nitre
Foto: Monika Földešiová

Už viac ako 4 roky sa obyvatelia Sčasného ulice v mestskej časti Dražovce domáhajú spravodlivosti. Do jedného z rodinných domov sa tu nasťahovala rómska komunita.

Počet Rómov v tomto dome sa nik neodvážil ani odhadnúť. Príšerný smrad a hluk, to sprevádzalo každého obyvateľa tejto ulice 4 roky.

Výkaly na dvore, potkany, halda odpadkov po celej záhrade, ako aj vyhrážky. Rodina z tohto domu je známa aj v komunálnych službách a radnici. Obrovské kontajnery sa zapĺňali každý rok keď sa mesto rozhodlo skoncovať s týmto smetiskom.

[blockquote]Ako však informovala televízia Markíza, všetkému je raz koniec. Podnikateľ sa rozhodol odkúpiť dom v ktorom sú ešte stále nasťahovaní Rómovia. Dom sa dostal do dražby vďaka veľkým podlžnostiam. Podnikateľ bol jediným záujemcom o túto stavbu. Pre televíziu sa vyjadril, že hneď ako to bude možné, dá chatrče zbúrať. [/blockquote] Obyvatelia sú nadšení. Nevedia sa dočkať chvíle, keď budú môcť bez strachu nechať v noci otvorené okná na svojich domoch. **„Už žiadne vyhrážky, žiadne potkany. Už nech sú preč, chceme začať znovu žiť,“ **povedala nám do telefónu pani žijúca v tesnej blízkosti rómov na Sčasného ulici.

Mladíka v Dražovciach našli mŕtveho! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.138029_Zby­tocna-smrt-mladika-(39)–Mohli-za-to-horucavy?]Viac sa dozviete TU![/link]

Nitra24.sk/tvnoviny Foto: ilustračné/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM