Rastislav Búgel Futbal

Koniec futbalu? Z Nitry odišli dvaja funkcionári

Corgoňligový klub FC Nitra vydal oficiálne stanovisko k udalostiam, ktoré nasledovali po zápase 9. kola najvyššej súťaže so Spartakom Trnava. Jiří Magyar a Norbert Bödör, dvaja z majiteľov klubu sa v reakcii na udalosti počnúc 24. septembrom vzdali č

Vedenie FC Nitra prijalo verdikt disciplinárnej komisie SFZ, posudzujúcej všetky udalosti, ktoré sa odohrali počas zápasu s Trnavou a v nasledujúcich dňoch, s rešpektom voči pozícii DK SFZ v štruktúre SFZ, jej nezávislosti a odobornosti, ale zároveň aj s nespokojnosťou s celkovým obsahom konečného rozhodnutia.

Za adekvátne nemožno považovať komplexné posúdenie a pohľad na stretnutie, ktoré hrubým spôsobom ovplyvnil hlavný rozhodca so svojimi asistentami. Všetky podnety na začatie disciplinárneho konania totiž vyplynuli výlučne z ich vedenia zápasu, ktoré neudržali v rukách a nechránili zdravie a česť jeho aktérov. Veríme, že vedenie SFZ v súčinnosti s vedením ÚLK podnikne také kroky, aby sa takéto vedenie zápasu už v súťažiach, riadených týmito orgánmi, neopakovalo.

Ligový zápas FC Nitra – FC Spartak Trnava odkryl najzávažnejšie problémy slovenského futbalu, nesúvisiace so športovou úrovňou súťaže. Počas stretnutia bol v slovných konfrontáciách, neraz zasahujúcich až do roviny provokácií, použitý rasistický motív, čo absolútne dehonestuje podstatu športového súperenia medzi mužstvami.

Obrátili sme sa s týmto poznatkom na konkrétne orgány SFZ s vierou, že tie sa nezbavia zopovednosti a dôsledne prešetria dianie na ihrisku. Štyri písomné vyjadrenia rozhodcov a správu delegátov, že na tribúnu nič rasistické nebolo počuť, nepovažujeme pri všetkom rešpekte k uvedeným podpísaným dokumentom za zodpovedné a podrobné šetrenie skutočnosti, nepríjemnej pre celý slovenský futbal, pretože rasizmus je v tejto dobe ostro sledovaným neduhom aj zo strany FIFA a UEFA. Pokiaľ nezačneme chrániť hráčov, kvôli ktorým ľudia chodia na štadióny, ich zdravie a česť, nebude Slovensko patriť do tej skupiny vyspelej Európy, kde sa celá spoločnosť chce etablovať ako rovnocenný člen.

V tejto chvíli ešte nevieme z pozície spolumajiteľov klubu jasne definovať, aké dôsledky bude mať verdikt komisií na FC Nitra. Naše kroky, s ktorými chceme oboznámiť verejnosť, však rozhodujú o našom pôsobení v slovenskom futbale. Na osude toho nitrianskeho nám samozrejme záleží, no odmietame byť účastníkmi zákulisných hier, ktoré šliapu po základných morálnych a športových kritériách vzájomného súperenia v legislatívou aj morálnym kódexom stanovených spoločenských hraniciach.

[blockquote]Počnúc dňom 24. 9. 2012 sa Jiří Magyar a Ing. Norbert Bödör vzdávajú svojho členstva v Predstavenstve FC Nitra, a.s. a o ďalšom osude akciovej spoločnosti FC Nitra rozhodne schôdza mimoriadneho valného zhromaždenia, ktorá sa uskutoční 1. novembra 2012.[/blockquote]

Je na osobnom postoji a statočnosti každého človeka z obrovskej rodiny slovenského futbalu, počnúc prezdientom SFZ, prezidentom ÚLK a ďalšími volenými aj profesionálnymi pracovníkmi v štruktúre zväzu, ako si vyhodnotí dnešný stav, v ktorom sa náš futbal nachádza.

Svedectvo potrestaného Soumaha si môžete [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.142895_Sou­mah-o-cirkuse-na-futbale:-Hraci-ma-rasisticky-urazali!]prečítať TU"[/link] Nitra končí v pohári! Viac sa dozviete [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.143162_Fa­nusikovia-v-soku:-Nitra-konci-v-pohari!]v TOMTO článku![/link]

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM