Lucia Lauková Kultúra

Koncert v parku na Sihoti: V Nitre vystúpi kapela amerických vzdušných síl v Európe

Nitra bude hostiť Kapelu amerického vojenského letectva v Európe s názvom Space A. Koncert bude v mestskom parku na Sihoti zdarma.

Ilustračný obrázok k článku Koncert v parku na Sihoti: V Nitre vystúpi kapela amerických vzdušných síl v Európe
Zdroj: TASR

Koncert americkej kapely Space A sa bude konať 30. júna o 18.00 hod. sa v Mestskom parku na Sihoti. Vstup na koncert je voľný. „Mesto Nitra v spolupráci s Veľvyslanectvom USA v SR organizuje v Nitre koncert populárnej hudby Kapely amerického vojenského letectva v Európe Space A,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu, MsÚ v Nitre.

Kapela má v repertoári výber z americkej populárnej hudby. „Americkí ambasádori hudby" sídlia na základni v Nemecku a vystupujú už viac ako 60 rokov. Hudobníci reprezentujú Spojené štáty a ako ambasádori hudby cestujú za publikom po celej Európe, Škandinávii a juhozápadnej Azii.

Kapela Space A je hudobné zoskupenie, ktoré je súčasťou Kapely Amerického vojenského letectva v Európe (USAFE). „Súbor je známy svojou univerzálnosťou a vynikajúcou muzikálnosťou. The United States Air Forces in Europe Band (USAFE) je kapela Amerického vojenského letectva v Európe, ktorá reprezentuje americké vzdušné sily na diplomatických, ceremoniálnych a medzinárodných stretnutiach na najvyššej úrovni,“ povedala Ľudmila Synaková z MsÚ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM