Lucia Lauková Rôzne

Koľko má vlastne Nitra obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

V niektorých mestách počet obyvateľov každý rok pribúda, v iných má klesavú tendenciu. Ale ako to vyzerá s Nitranmi? Tu sú najnovšie všakovaké zistenia, ktoré vás určite budú zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Koľko má vlastne Nitra obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta
Zdroj: TASR

Nitranov každý rok ubúda. Potvrdili to aj najnovšie štatistiky, s ktorými prišlo mesto. Hoci sa narodilo viac detí a menej ľudí umrelo, tak veľký počet obyvateľov sa z mesta odsťahoval.„Ku koncu roku 2015 žilo v meste Nitra 80 047 obyvateľov, čo je o oproti roku 2014 pokles o 477 obyvateľov,“ uviedla Lívia Kerekesová z referátu evidencie obyvateľstva a domov.

Mužov je oproti ženám v našom meste stále menej. Počet žien bol ku koncu roka 36 751 a mužov 32 718. Minulý rok sa v Nitre darilo najmä bábätkám, narodilo sa ich 792. V meste zomrelo 768 občanov. Do mesta pod Zoborom sa prisťahovalo a zmenilo si trvalý pobyt 1156 obyvateľov. Naopak, o čosi viac občanov sa z mesta odsťahovalo, to až 1 546 občanov. „Prírastok obyvateľstva v Nitre predstavuje 1 948 ľudí a úbytok 2 314 obyvateľov,“ doplnila Lívia Kerekesová.

Z pohľadu vekovej štruktúry sa najviac Nitranov nachádza v produktívnom veku. V dôchodkovom veku je 15 102 a najviac občanov býva na sídlisku Klokočina.

Čítajte tiež:

Hrdí sa práve takým aj vaše dieťa? Pozrite si TOP 10 mien nitrianskych novorodencov

V Nitre sa už narodilo množstvo detí: Prvý týždeň v novom roku priniesol rekord v pôrodnosti

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM