Webnoviny - Rôzne

Koleják na čele nemocnice

Fakultná nemocnica (FN) v Nitre už pozná svoje nové vedenie.

(WEBNOVINY) – Fakultná nemocnica (FN) v Nitre už pozná svoje nové vedenie. Riaditeľom Fakultnej nemocnice Nitra sa stal Kamil Koleják. Výberová komisia ho uprednostnila pred druhou uchádzačkou Zitou Brunckovou.

Ako ďalej informuje Ministerstvo zdravotníctva SR, nového šéfa má aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR Bratislava. Stala sa ním Andrea Smolková, ktorá bola vedením strediska aj poverená po odvolaní bývalého riaditeľa Ľubomíra Kočiša. Protikandidáta nemala. Národné rehabilitačné centrum Kováčová povedie podľa zverejnených údajov Oľga Zábojníková. Vo výberovom konaní bola taktiež ako jediná.

Minister Uhliarik po nástupe do funkcie informoval, že sa pozrie na fungovanie a vedenie inštitúcií patriacich pod rezort zdravotníctva. K možným personálnym zmenám sa vtedy ešte vyjadrovať nechcel, ako však upozornil, pre neho je najdôležitejšia odbornosť a morálna čistota. „Keď z odborného hľadiska ten človek na akejkoľvek vedúcej pozícii je naozaj odborník, keď má vyrovnané hospodárenie a je morálne čistý, tak nemám dôvod ho meniť,“ vyhlásil krátko po svojom nástupe do funkcie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM