Rastislav Búgel Rôzne

Klub darcov získal rekordný počet ľudí: Podporilo ho 227 členov!

Nitrianskej komunitnej nadácii (NKN) sa podarilo získať do Klubu darcov rekordný počet ľudí. Nadácia si pred časom stanovila cieľ získať pre myšlienku darcovstva viac ako 200 nových prispievateľov.

Ilustračný obrázok k článku Klub darcov získal rekordný počet ľudí: Podporilo ho 227 členov!
Zdroj: Dnes24.sk

Členom Klubu darcov sa podľa stanov NKN môže stať každý, kto prispeje na rôzne verejnoprospešné a komunitné projekty v Nitre sumou 10, 30, alebo 50 eur. „Naším cieľom je podporovať filantropiu v meste, aj preto sme sa rozhodli prijať túto výzvu. Výrazne nám v tom pomohli osobnosti, ktorými sú futbalista Miňo Stoch, moderátorka Miriam Šmahel Kalisová a spevák Itcho Pčelár,“ uviedla manažérka NKN Petra Hadžová.

Viac ako dve stovky darcov

Ako pripomenula, NKN uzavrela s týmito podporovateľmi filantropie stávku. „V prípade, že sa do Klubu darcov podarí získať 100 a viac členov, Miriam Šmahel Kalisová vlastnoručne napečie francúzske makrónky pre každého darcu. Ak získame 150 a viac členov Itcho Pčelár sa špeciálne pre Klub darcov predvedie 30. novembra 2014 v roli operného speváka. Ak nájdeme 200 a viac darcov, Miroslav Miňo Stoch zdvojnásobí peniaze členov Klubu darcov,“ vysvetlila Hadžová. Napokon sa NKN podarilo získať celkovo 227 darcov. Nadácia tak svoj cieľ prekročila. Momentálne už NKN vyzvala osobnosti, s ktorými uzavrela stávku, aby začali plniť svoje sľuby. „Miriam Šmahel Kalisová v týchto dňoch pečie 227 makrónkov a každému darcovi odovzdá sladkú odmenu. Itcho Pčelár sa na podujatí, na ktorom budú darcovia vyberať projekty, predstaví s novým originálnym operným číslom aj s prekvapením. Asi najočakávanejšou stávkou je zdvojnásobenie peňazí darcov Miňom Stochom,“ povedala Hadžová.

Podporia dobré nápady

Ako pripomenula, výšku darov od 227 Nitranov okrem pracovníkov nadácie pozná len autor stávky Miroslav Stoch, ktorý s nadáciou spolupracuje už druhý rok a sám sa v hľadaní darcov angažuje. „Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa rozhodli darovať. Nitra je moja srdcová záležitosť a som rád, že vďaka Klubu darcov môžeme podporovať dobré nápady. Vždy každému hovorím, že bývam v najkrajšom meste na Slovensku,“ skonštatoval Stoch. Členovia Klubu darcov podporili za desať rokov už 71 verejnopros­pešných aktivít v Nitre a okolí sumou 38 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM