Rastislav Búgel Kultúra

Klokočinský jarmok prinesie folklór, freestyle a fazuľovicu

Cez víkend 31. augusta až 2. septembra ožije najväčšie nitrianske sídlisko tradičným v poradí už jedenástym Klokočinským jarmokom. Trojdňový program je mimoriadne bohatý a organizátor akcie, ktorým je Mesto Nitra, verí, že z pripravenej ponuky si ka

Obľúbené kultúrno-spoločenské podujatie sa začína v piatok 31. augusta o 12.00 h otvorením tradičného jarmoku s bohatou ponukou tovarov, jedál a nápojov. Jarmočnú atmosféru svojim spevom spríjemní o 17.00 hodine speváčka Marcela Laiferová v programe Pod bielou alejou a po nej vystúpi mužská spevácka skupina z Heľpy, ktorá do Nitry prinesie krásne horehronské piesne. Večer sa bude podávať tradičná kotlíková fazuľovica, čo je vraj najčastejšie varená polievka na tomto nitrianskom sídlisku. Na programe je tancovačka s hudobnou skupinou Profil a zábava s vtipmi nestarnúceho komika Jaroslava Ďuríčka. Piatkový večer zakončí ohňostroj.

V sobotu 1. septembra sa Klokočina stane svedkom freestyle inline battle – medzinárodnej súťaže na korčuliach. Popoludní od 13.00 h si na svoje prídu najmä najmenší obyvatelia sídliska. Pripravené je pre nich Klokočinské súťaženie VMČ deťom. Poslednú prázdninovú sobotu budú môcť deti prežiť s CVČ Domino a prezentáciou záujmovej činnosti tohto voľno-časového zariadenia.

Od 15.00 h sú na programe kúzla Abrakadabra s kúzelníkom Talostanom a baloon modelingom. Od 17.00 h účinkujú Bánovské mrchane a hrá hudobná skupina Kesanka. Ak na jarmok zavítate v sobotu večer, môžete sa započúvať do piesní Lapášskych seniorov a potom na vás čaká široká paleta tanečných štýlov s Tap Dance Quartet. Ku Klokočinskému gulášu je pripravená zábava v retro štýle JAM & BAZAR. V rámci jarmoku si v sobotu prídu na svoje aj milovníci veteránov na prehliadke historických vozidiel.

Od piatka do nedele si v stánkoch Klokočinského jarmoku môžete zakúpiť rôzne tovary, ale aj občerstviť sa. Jarmok sa začína už v piatok napoludnie, počas soboty a nedele budú jarmočníci predávať od 10. 00 h až do večera.

Nitra24.sk/MsÚ Nitra

klokocinsky jarmok
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM