Tímea Kamenická Správy

Katedra náboženských štúdií na UKF prešla akreditáciou: Prináša aj nový bakalársky program

Katedra náboženských štúdií na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre úspešne prešla komplexnou akreditáciou. Pribudne jej aj nový program.

Ilustračný obrázok k článku Katedra náboženských štúdií na UKF prešla akreditáciou: Prináša aj nový bakalársky program
Zdroj: TASR

Od budúceho akademického roka ponúkne katedra rovnako ako po minulé roky bakalárske a magisterské štúdium náboženskej výchovy v kombinácii s ďalším predmetom.

Zapojení odborníci

Novinkou bude bakalársky študijný program Religiózne štúdiá v dennej i externej forme, kde sú zapojení odborníci z religionistiky, masmediálnej komunikácie a žurnalistiky, informoval vedúci katedry Peter Kondrla. Nový študijný program ponúkne budúcim absolventom možnosť pracovať v redakciách, médiách, vo vydavateľstvách, v treťom sektore. „Pridanou hodnotu bude špecializácia na oblasť religiozity a aktuálnych vzťahov medzi náboženstvami,“ skonštatoval Kondrla.

Desiatky absolventov

Katedra náboženských štúdií je priamou pokračovateľkou vysokoškolského pracoviska, ktoré na Slovensku ako prvé po roku 1989 zabezpečovalo vzdelávanie učiteľov náboženstva. Odvtedy z Katedry náboženských štúdií vyšli desiatky absolventov. Štúdium je aj pod gesciou Nitrianskeho biskupstva. To zabezpečuje odbornosť vo výučbe teologických disciplín a prostredníctvom miestneho univerzitného pastoračného centra aj mimoškolské aktivity študentov. Spolupráca katedry a biskupstva sa prejavuje aj v spoločnom organizovaní niektorých vedeckých konferencií.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM