Rastislav Búgel Správy

Kaštieľ neďaleko Nitry hľadá nového majiteľa: Agrokomplex predáva národnú kultúrnu pamiatku ako prebytočný majetok

Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, štátny podnik, vyhlásil obchodnú verejnú súťaž o najlepší návrh na uzavretie kúpnej zmluvy na predaj národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľ Malanta a súbor nehnuteľností k nej prislúchajúci.

Ilustračný obrázok k článku Kaštieľ neďaleko Nitry hľadá nového majiteľa: Agrokomplex predáva národnú kultúrnu pamiatku ako prebytočný majetok
Zdroj: TASR

Kaštieľ sa nachádza v katastrálnom území Nitrianske Hrnčiarovce, od Nitry je vzdialený zhruba tri kilometre. Agrokomplex – Výstavníctvo predáva národnú kultúrnu pamiatku ako prebytočný majetok. Obchodnú verejnú súťaž vyhlásil štátny podnik 17. decembra 2015. Informácia o súťaži je zverejnená na webovej stránke Agrokomplexu a bola zverejnená v Hospodárskych novinách. Zriaďovateľom štátneho podniku Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra je Ministerstvo pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja SR.

V registri ponúkaného majetku štátu nie je obchodná verejná súťaž o predaji kaštieľa v Malante evidovaná.

Kritériom pre posudzovanie súťažných návrhov bude podľa vyhlasovateľa obchodnej verejnej súťaže najvyššia ponúknutá kúpna cena. Minimálna cena uvedených nehnuteľností je podľa znaleckého posudku stanovená na 935 500 eur bez DPH. Kúpna cena s víťazom bude uzatvorená až po udelení predchádzajúceho súhlasu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Návrhy môžu záujemcovia doručiť do 15. januára 2016 na adresu vyhlasovateľa súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM