Lucia Lauková Kultúra

Kapela z Nitry má nový singel: VIDEOKLIP točili známe tváre na zamrznutom jazere

Nitrianska kapela Fresh Out Of The Bus predstavila videoklip k novej piesni. V hlavnej úlohe sa objavili známe tváre nitrianskeho divadla.

Ilustračný obrázok k článku Kapela z Nitry má nový singel: VIDEOKLIP točili známe tváre na zamrznutom jazere
18
Galéria
Zdroj: Fresh Out Of The Bus

Nitrianska kapela Fresh Out Of The Bus (FOOTB) vydala nový singel s filmovým videoklipom. Novinka muzikantov nesie názov N.W.T.U.A, ako Nothing will tear us appart, čo v preklade znamená nič nás nerozdelí. „Je to príbeh o tom, že každé ťažké obdobie vo vzťahu sa dá prekonať,” hovorí frontman Tom Löbb. Práve príbehovosť singlu chcela kapela podporiť silným videoklipom.

Netradičný videoklip

Hudbu doplnila trojica muzikantov o veľmi pekný vizuálny zážitok. Videoklip, v ktorom si zahrali aj herecké talenty z nitrianskeho Divadla Andreja Bagara Anna Čonková a Roman Poláčik, je natočený netradične na klasický filmový materiál. Ako nás informovala kapela, kameramanom klipu bol Nick Kollár, réžiu má na svedomí Michal Pusztay. Práve oni sa rozhodli pre netradičné riešenie nakrúcania.

Na zamrznutom jazere

Okrem spôsobu sú nemenej zaujímavé aj miesta natáčania. „Viem, že chalani z FOOTB si pri tvorbe nikdy nič nezľahčujú, tak sme sa na to pozreli rovnako,“ hovorí Kollár. Natáčanie prebiehalo v Bratislave a na zamrznutom jazere Neusiedlersee v Rakúsku, a muselo byť presne naplánované. „Nevýhodou točenia na film je, že na zábery čakáte až do vyvolania,” ozrejmuje Kollár. „Avšak výsledok stojí za to.”

Festivalová premiéra

Hudba nitrianskeho tria naberá na popularite. Okrem nového singlu a klipu sa môžu chalani z Fresh Out Of The Bus pochváliť ďalšími dobrými správami. Úspešne absolvovali koncerty s japonskou kapelou Tricot, či s indie hudobníčkou Princess Chelsea, vystúpenia na festivaloch Pohoda, Rock For People či Grape. Tento rok ich čaká veľká festivalová premiéra. V júli sa predstavia na českom festivale Colours of Ostrava. „Colours je pre nás splnený sen, veľmi sa do Ostravy tešíme,” dodáva Löbb. Novinku Fresh Out Of The Bus N.W.T.U.A. si môžete najbližšie naživo vypočuť v bratislavskom klube Hopkirk, kde kapela vystúpi 6. mája.

V priloženej galérii si môžete pozrieť aj zábery z natáčania videoklipu!

Zdroj: YouTube.com
Kapela z Nitry má nový singel: VIDEOKLIP točili známe tváre na zamrznutom jazere
18
Galéria
Zdroj: Fresh Out Of The Bus
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM