Lucia Lauková Kultúra

Kam vyraziť cez víkend? TOTO je ponuka podujatí v meste pod Zoborom

Ešte nemáte program na víkend? Pomôcť pri výbere vám môže aj náš prehľad podujatí v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Kam vyraziť cez víkend? TOTO je ponuka podujatí v meste pod Zoborom
Zdroj: pixabay

Vernisáž výstavy Trofeje poľovnej zveri

23. marca o 15.00 h, Ponitrianske múzeum

V piatok sa bude konať v poradí XXXII. ročník výstavy trofejí poľovnej zveri ulovenej v revíroch v pôsobnosti Obvodnej poľovníckej komory Nitra. Na výstave je možné vidieť trofeje raticovej zveri (jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej) a lebiek šeliem ulovených v poľovníckej sezóne r. 2017/2018. Vystavené trofeje a sprievodný katalóg poskytujú prehľad o počte zveri v revíroch, správnom selektívnom love trofejových jedincov, ako i bodovanie trofejí a udeľovanie medailí. Výstava je doplnená preparátmi poľovných druhov zveri zo zbierok Ponitrianskeho mú­zea.

Pink Floyd – Dark Side of the Earth 2018

23. marca o 20.30 h, Music A Cafe

Okrem živej verzie albumu Dark side of the Moon v podaní slovenskej kapely Pigs on the wing, sú pripravené ďalšie kultové skladby z tohto obdobia ako napríklad Shine on you crazy diamond, Echoes, Astronomy Domine a v neposlednom rade aj niekoľko neodmysliteľných hitov ako Comfortably Numb.

Hudobný večer PJUR a Martin Brečko

23. marca o 20.00 h, Trafačka

PJUR je šesť ľudí z Paritzánskeho, ktorí prinášajú autorskú hudbu a texty o sebe a o všetkých. O ľuďoch, akí sú. Martin Brečko je spevák z Košíc, nedávno vydal album Prvý, ktorý obsahuje 11 autorských piesní. Jeho štýl možno zaradiť niekde medzi pop, folk a blues. Vstupné 3 eurá.

Historky spod nitrianskeho hradu

23. marca o 17.00 h, Kultúrne centrum Zobor

Beseda o Nitre s prof. Imrichom Točkom, autorom publikácií Zobor, Tormoš – Chrenová v zrkadle času a ďalších. Vstup voľný.

Koncert Palo Chodelka & Liquid Boogie ROLL

23. marca o 21.00 h, Frankie Rock Club

V Nitre vystúpi gatarista Palo Chodelka s kapelou v zložení Maťo „Handrush“ Androvič (spev), Tomáš „Noga“ Smida (spev), Peter „Pepe“ Rusnák (bassgitara), Hollub (bicie). Vstupné 5 eur.

Koncert J. S. Bach

23. marca o 19.00 h, Katedrála – Bazilika sv. Emeráma

Koncert pri príležitosti 333. výročia narodenia génia Johanna Sebastiana Bacha. Hrajú traja organisti: Martin Bako, Vladimír Kopec a Stanislav Šurin. Vstupné je dobrovoľné.

Festival amatérskeho divadla

od 23. do 25. marca, Kultúrny dom Párovské Háje

Festival amatérskeho divadla prinesie divadelné predstavenia, odborné diskusie, divadelnú dielňu či prednášky. Hosťom bude Divadelné štúdio VidSutnist, Palác detí a mládeže, Rivné, Ukrajina.

Veľkonočné prechádzky v múzeum

od 19. do 29. marca od 9.00 do 15.00, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

Múzeum ponúka okrem príjemnej jarnej atmosféry a zaujímavých zbierkových predmetov aj tvorivé dielne pre školy. Deti budú mať možnosť vyrobiť si Morenu, či odviezť sa traktorbusom. Vstupné dospelí 4 eurá, deti 2 eurá, traktorbus 1 euro. V pondelok až piatok sú vstupy o 9.00, 11.00, 13.00 a o 15.00 h, v piatok posledný vstup o 13.00 hodine.

Verejné korčuľovanie na Zimnom štadióne

24. marca, Zimný štadión – vedľajšia ľadová plocha

V čase verejného korčuľovania budú viesť školu korčuľovania tréneri Mestského mládežníckeho hokejového klubu. Najbližšie sa bude na Zimnom štadióne korčuľovať v sobotu od 16.00 do 17.30 h.

VKP Bystrina SPU Nitra – VK Mirad PU Prešov

24. marca o 16.30 h, Mestská hala na Klokočine

Po výhre v Prešove si Nitrania vypýtali 5. semifinálový zápas play-off. Na domácej palubovke pod Zoborom sa rozhodne o finálovej vstupenke.

Volley project UKF Nitra – Slávia EU

24. marca o 19.30, Mestská hala na Klokočine

Volejbalistky Volley project UKF Nitra vyrovnali stav semifinálovej série so Sláviou EU na 1:1, keď v stredu podvečer otočili duel na palubovke obhajcu titulu z 0:2 na sety. V sobotu ich čaká tretí zápas na domácej palubovke pod Zoborom.

PETER CMORIK & MAREK WOLF

24. marca o 20.30 h, Music A Cafe

Koncertnú zostavu okrem Cmoríka a Wolfa dopĺňa Igor „Ajdži“ Sabo (bicie, perkusie) a Denis Pagáč (basová gitara, kontrabas). Vstupné 10 eur.

Knižná výstava

25. marca od 9.00 do 19.00 h, Dom Matice Slovenskej

V Marci, mesiaci kníh si združenie Slavica z Nitry pripravilo nový projekt pod názvom BIBLIOTÉKA SLAVICA. Ide o medzinárodnú knižnú výstavu určenú pre malé vydavateľstvá, ktoré sa venujú problematike Slovanov a Slovanstva.

Koncert pôstnej hudby

25. marca o 18.00 h, Katedrála – Bazilika sv. Emeráma

Odznejú dve diela: V. Kopec: Pašie podľa sv. Matúša pre sóla, zbor, sláčikové kvarteto a organ – účinkuje zbor Psallite Deo a G. B. Pergolesi: Stabat Mater – účinkujú: Dominika Rais (soprán), Matej Benda (kontratenor), Komorný orchester ZOE. Vstupné dobrovoľné.

Jarný koncert ART WAY DUO z Japonska

25. marca o 18.00 h, Synagóga

Nitrianska synagóga bude hostiť muzikantské duo z Japonska. Na jarnom koncerte zahrá ART WAY DUO z Japonska v zložení Henrich Tatar (husle) a Junko Kinoshita Tatar (klavír). Vstup voľný.

One night two shows Arthmony / Nazzareno Zacconi

25. marca o 19.00 h, Music A Cafe

ARTHMONY je Indie Folk Music band, ktorú založili v roku 2013 v Bruseli Deborah Vilardi (spev, základná gitara, bicie), Donata Vilardi (vokály, gitara, klavír) a Emanuel „EMIV“ Vilardi (vokály. Po koncerte v Bruseli sa Andrea Corda (bicie, perkusie, gitara) taktiež pripojila k zostave. Túto zostavu uvidíte aj na koncerte v Nitre.

Trafo.TRH

25. marca od 10.00 do 16.00 h, Trafačka

Veľkonočný trafo.TRH prinesie sezónny trh s ručnými výrobkami a domácimi produktmi, susedský bazár, stretnutia, rozhovory a dobrú hudbu. O 11.30 h zahrá a zaspieva The Smalltown Boy a o 13.00 h budú mať koncert Ľubica Šulíková a Števo Haládik.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

25. marca, Hokejová hala Klokočina

Pre fanúšikov rekreačného korčuľovania bude v nedeľu otvorená Hokejová na Klokočine. Korčuľovať sa budete môcť od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 h.

Veľkonočné tvorivé dielne

25. marca, od 15.00 do 17.30 h, OC MAX

Maľovanie a zdobenie polystyrénových a kartónových vajíčok a to namáčaním do olejových farieb, sypaním farebného piesku, lepením škrupín, špendlením kvetiniek, mašličiek – upevňovanie na špagát, paličku aj črepník, používať sa budú aj polky škrupín a perie – tvorba dekorácií a darčekov.

Sviatky jari

25. marca od 16.00 h, Aula UKF

Program s názvom „Prišla Kvetná nedeľa, tráva sa už zelená až povyše kolená“ sa začne o 16.00 hodine. Vystúpia v ňom viaceré folklórne súbory, ako DFS Borinka, DFS Borinôčka, FS Furmani a DFS Dolinka. Súčasťou bude aj tradičné vynášanie Moreny. Sprievod sa spred UKF v Nitre vydá o 17.30 h. Morenu spoločne vynesú ku Chrenovskému mostu. Vstup na podujatie je voľný. Organizátormi podujatia sú mesto Nitra a CVČ Domino.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM