Lucia Lauková Kultúra

Kam vyraziť cez víkend? Ponuka podujatí v Nitre počas nastávajúcich dní

Vytúžený víkend je pred nami. Takáto je ponuka podujatí v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Kam vyraziť cez víkend? Ponuka podujatí v Nitre počas nastávajúcich dní
Zdroj: TASR

Dni európskeho kultúrneho dedičstva

od 8. do 29. septembra, Nitra

V piatok odštartovala séria podujatí v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Tešiť sa môžete na zaujímavé prehliadky a podujatia, ktoré budú prebiehať takmer celý mesiac.

Pribina Cup 2017 basketbal ženy

od 8. do 10. septembra, Mestská športová hala, Klokočina

O Pribina Cup zabojujú nitrianske basketbalistky v piatok o 20.00 hodine so súperkami z Basket Flames Wien. V sobotu majú hráčky BKM Junior Nitra na programe súboj s tímom Pink Pécs. Do tretice basketbalistky spod Zobora čakajú súperky z BEAC Budapešť.

Putovanie pamiatkami a prírodou

9. septembra, o 9.00 h, CHKO Ponitrie

Interaktívne tvorivé dielne pre deti 3. – 6. ročníkov ZŠ a 8-ročných gymnázií na témyMladý archeológ objavuje starobylú Nitru a Mladý prírodovedec skúma prírodu okolia Nitry. Je potrebné sa vopred nahlásiť, e-mail: zborzova@ukf.sk.

Hornokrškanské hodové popoludnie

9. septembra parkovisko pred reštauráciou „U Čertici“, Horné Krškany

V Horných Krškanoch bude v sobou veselo. Od 16.00 hodiny bude hrať DJ Martin Mada z Nitry a nitrianska kapela Fenix. Nebudú chýbať detské atrakcie, občerstvenie a sprievodný program. Vstup na podujatie je voľný.

Aby ľudia ľuďom pomáhali

9. septembra o 15.00 h, Park pod Borinou, Klokočina

V sobotu sa bude konať na Klokočine zaujímavé podujatie. Tešiť sa môžete na interaktívne tvorivé dielničky pre deti, súťaže o zaujímavé ceny, pingpongový turnaj pre dospelých, odovzdávanie grantových šekov neziskovým organizáciám. Nebudú chýbať hudobné vystúpenia v podaní hostí Lucii Šútorovej & Andyho, Ultraviolet a kapely Pengagi.

ŠOK OPEN 2017

9. a 10. septembra na ihrisku Fara Aréna v Nitre

Na charitatívnom turnaji ŠOK Open 2017 zabojuje osem tímov. Pripravený je pestrý program a nebude chýbať varenie guláša.

Nedeľný piknik v SPM

10. septembra od 13.00 do 17.00 h, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

Pohodové nedeľné popoludnie môžete stráviť v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu v Nitre, kde sa bude konať Nedeľný piknik. Spestria ho rôzne sprievodné aktivity, hudba, divadelné predstavenie a nebude chýbať ani občerstvenie.

Podzoborské vinobranie

10. septembra od 14.00 h, Mestský park na Sihoti v Nitre

Nedeľa 10. septembra bude patriť milovníkom vína. Okrem kráľovského moku sa môžete tešiť na pestrý program. Ten začne o 14.00 hodine v Mestskom parku na Sihoti v Nitre, kde sa uskutoční Podzoborské vinobranie.

Hokejový pochod a otvorenie novej fanzóny

10. septembra od 13.30, Nitra

Prvý domáci ligový zápas bude sprevádzať spoločný pochod nitrianskych fanúšikov. Ten odštartuje na začiatku Pešej zóny. Pochod bude sprevádzať bubnová šou. Od 14.00 bude slávnostné otvorenie novej fanzóny pred štadiónom, Corgi a DJ, atrakcie pre deti (skákací hrad, mini hokejové ihrisko, súťaže, bryndzové pirohy.

Hokejový zápas Nitra – Zvolen

10. septembra o 16.00 h, Nitra Aréna – Zimný štadión

Milovníci nitrianskeho ľadového hokeja majú dôvod na radosť. V nedeľu budeme sledovať prvý ligový zápas na domácom ľade. HK Nitra čaká súper zo Zvolena.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM