Lucia Lauková Správy

Kam na samozber jahôd? Lokality v okolí Nitry + info o cenách

Jahody si môžete nazbierať aj v okolí Nitry. Pozreli sme sa na to, skadiaľ a za koľko si domov odnesiete chutné červené plody.

Ilustračný obrázok k článku Kam na samozber jahôd? Lokality v okolí Nitry + info o cenách
Zdroj: pixabay

Samozber v Žiranoch

Samozber jahôd začína v Žiranoch v sobotu 3. júna od rána 7:00 hodiny až do vyzbierania plodov dozretých jahôd. Jahodové plantáže sa náchádajú 2 km od dediny Žirany na odbočke do Jelenca. „Jahôd je pomerne menej v porovnaní s inými rokmi,“ informujú na webe jahodysk. Za jeden kilogram jahôd zaplatíte 2 eurá.

Žabokreky nad Nitrou

Jahodové „more“ nájdete aj v Žabokrekoch nad Nitrou, presnejšie na Topoľčianskej ceste. Sezóna samozberu začína v sobotu 3. júna o 7.00 hodine. Cena je 1.9 eur za samozber 1 kg jahôd a 4 eurá za nazbieraný 1 kg jahôd.

Jelenec

Samozber jahôd priamo v obci Jelenec nájdete v smere na autokemping cestou k jazeru. Cena za 2,20 eur/kg. Možnosť nakúpiť už aj nazbierané jahody na objednávku za 3,30 eur/kg. Jahody sú na netkanej textilii. Zbierať môžete od rána 7.00 do 17.00 hodiny.

Dvory nad Žitavou

V Emilových sadoch v obci Dvory nad Žitavou dozreli jahody už koncom mája. Zber tu začal 30. mája. Samozber sa nachádza hneď za železničným priecestím cca 3 km za dedinou Dvory nad Žitavou. Cena za 1 kg jahôd je 2,20 eur.

Veľké Ostratice

Necelú hodinu autom od Nitry vo Veľkých Ostraticiach pri Topoľčanoch prebieha ostratický samozber jahôd. Zbiera sa od 7.00 do 17.00 h. Cena jahôd je 1,90 eur za kg. Pri odbere nad 10 kg, je zľava 10%, tj. 1,70 eur/kg.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM