Monika Földešiová Rôzne

Kam dostane Martinka Agrokomplex?

Známe nitrianske výstavisko Agrokomplex menilo od minulých týždňov svoje vedenie. Na šéfovskú stoličku zasadol vyštudovaný pedagóg, bývalý prednosta MsÚ v Nitre a aktivista Strany Patriotov Ľubomír Martinka. Nastanú pod jeho vedením nejaké zmeny?

(WEBNOVINY) – Rozšíriť ponuku Agrokomplexu – Výstavníctvo Nitra, š. p. o ďalšie výstavy je cieľom nového riaditeľa Ľubomíra Martinku. Súčasné portfólio produktov chce rozšíriť o výstavy zamerané na cestovný ruch a komunálne služby, oživiť chce prezentáciu farmárov a poľnohospodárov. Funkcie sa Martinka ujal 1. januára 2011, vyhral výberové konanie vypísané ministerstvom pôdohospodárstva.

V manažérskej oblasti sa chce zamerať na konsolidáciu, modernizáciu, systémovosť a transparentnosť. V oblasti marketingu chce urobiť komunikáciu otvorenejšou a hľadať nové, účinnejšie formy propagácie výstaviska. Počíta sa aj s elektronizáciou služieb. Ako informoval manažér marketingu a PR Agrokomplexu Marek Baluška, nový riaditeľ chce vytvárať podmienky pre širšiu prezentáciu rozvoja regiónov a vidieka. Na Agrokomplex chce prilákať viac laikov i odborníkov. Počas výstav a veľtrhov plánuje organizovať vhodné sprievodné akcie pre odborníkov, návštevníkom však chce zároveň poskytnúť viac relaxu, zábavy a kultúry. Pre rozvoj komunikácie s odborníkmi chce vytvoriť biznis centrum. "Prostredníctvom zvýšenej kvality veľtrhov a výstav si chceme získať ďalšie malé a stredné podniky, ktoré sú základom každej úspešnej ekonomiky,“ povedal Martinka.

Nadviazať by chcel na začatú spoluprácu so samosprávou, univerzitami, odbornými komorami, združeniami a asociáciami. Viac priestoru vidí aj pre prezentáciu unikátnych expozícií Slovenského poľnohospodárskeho múzea. "Areál ponúka i viac možností napríklad na rozvoj agroturistiky,“ povedal Martinka.

(TASR) – Tohtoročnú výstavnícku sezónu na výstavisku Agrokomplexu v Nitre otvorí v prvej polovici februára výstava vykurovacej techniky Aqua-Therm. V marci sa uskutoční výstava Nábytok a bývanie, ktorá patrí k najnavštevo­vanejším výstavám. Na prelome marca a apríla obsadia výstavisko výrobcovia strojov pre poľnohospodárstvo, ktorí sa predstavia na výstave Agrosalón. V rovnakom termíne bude mať premiéru výstava techniky pre mestá a obce Komunálna technika. Pre záhradkárov a milovníkov kvetov je určená jarná Gardenia, ktorá sa uskutoční v apríli. Máj bude už tradične patriť strojárom, ktorí sa predstavia na medzinárodnom strojárskom veľtrhu. V auguste je pripravený tradičný poľnohospodársky a potravinársky veľtrh Agrokomplex. Vyvrcholením tohtoročnej výstavníckej sezóny bude Autosalón, ktorý sa uskutoční na prelome septembra a októbra.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM