Kultúra

Kam cez VÍKEND? Nitru čaká veľký sprievod masiek aj JARMOK

Tento víkend by ste si nemali nechať ujsť podujatia v Nitre. Je sa na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez VÍKEND? Nitru čaká veľký sprievod masiek aj JARMOK
Zdroj: Rastislav Búgel

Medzinárodná výstava psov

od 17. do 19. februára, Agrokomplex

Na výstavisku Agrokomplex sa predstaví 8 536 psov z 29 krajín sveta. Skvelou správou je, že vstup pre návštevníkov výstavy je bezplatný cez vchod pri pavilóne F. Počas všetkých dní bude v čase od 7.30 do 13.00 hodiny prebiehať príjem psov. V čase od 9.30 do 14.30 bude posudzovanie psov v kruhoch. Záverečné súťaže odštartujú o 15.00 hodine. Prebiehať bude súťaž pre mladých vystavovateľov a ich psov Junior handling, Veľká národná cena a hľadať sa bude aj najkrajší pár psov, najkrajší mladý jedinec výstavy, najkrajší jedinec výstavy, najkrajší veterán, najkrajší mladší dorast a iné.

Nitrianske fašiangy

sobota, 18. februára od 11:00 do 17:00 pešia zóna a námestie

Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na pešej zóne a Svätoplukovom námestí v sobotu 18. februára. Už od 11. hodiny sa začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska. O 15.00 hodine sa môžete tešiť na obľúbený fašiangový sprievod masiek. Sprievod sa vydá zo začiatku pešej zóny na námestie, kde bude pokračovať program. Tešiť sa môžete aj na koncert divadelnej kapely Živica a chýbať nebude tradičné pochovávanie basy.

Po stopách sakrálnych pamiatok

sobota, 18. februára od 15:00 do 17:00

V rámci osláv Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu bude v Nitre pripravená tematická prehliadka s názvom Po stopách sakrálnych pamiatok. Spolu so sprievodcom odkryjete tajomstvá viacerých kostolov v centre mesta a dozviete sa o zaujímavostiach, ktoré sú s nimi spojené. Prehliadka sa začne o 15.00 h. Zraz bude pred TIC Nitra, Štefánikova 1.

Mohlo by vás zaujímať

Prvá rozprávková cesta

sobota, 18. februára od 15:00 do 18:00 v OC Promenada

Rodinám s deťmi spríjemní sobotňajšie popoludnie Prvá rozprávková cesta s názvom Experimentuj s Mimoňmi. Na dobrodružnej ceste plnej vedy a experimentov čaká deti interaktívne divadelné predstavenie Divadielka Maťo Princezná Halabala a kuchárska show Kuchárik Pepe a Lili. Na oboch podlažiach OC nájdu malí zvedavci tvorivé stanoviská, medzi ktorými nebude chýbať dielnička s výrobou zázračného slizu, maľovanie na tvár a trblietavé tetovačky. Sprievodcov rozprávkovým popoludním budú robiť veselí maskoti Mimoňov a obľúbený maskot psík Filip. Divadielko Maťo sa začne o 15.00 hodine a o 16.15 prídu Kuchárik Pepe a Lili so svojou šou pre deti.

Verejné korčuľovanie

sobota a nedeľa, 18. a 19. februára, na vedľajšej ploche zimného štadióna HK Nitra

V sobotu bude verejné korčuľovanie od 15:30 do 17:00 a v nedeľu sa môžete korčuľovať od 13:00 do 14:30 hodiny. Vstupné pre dospelého sú 2 eurá, deti do 6 rokov majú vstup za 0.50 eur a deti do 15 rokov za 1 euro. Verejné korčuľovanie bude pokračovať aj cez jarné prázdniny. Rozpis nájdete TU!

Nitrianska heligónka

sobota, 18. februára od 19:00 v Starej kotolni, Topoľová 4

V rámci Česko-slovenského týždňa budú v Starej kotolni znieť tradičné ľudovky. O hudobný zážitok sa postará Nitrianska heligónka. Rezervácie na tel. 0904 199 850.

Valentínska LATINO PARTY

sobota, 18. februára od 20:00, OC MAX – Tanečná škola NEXUM

Latino párty sa bude niesť v štýloch Salsa, Bachata, Samba, Chachacha, Kizomba, Jive a Rumba. Pripravené budú tanečné animácie, tanečné vystúpenia a tombola. Vstupné 7 eur. Vstup cez zadný vchod, 1.poschodie vedľa reštaurácie Bellisimo

Antivalentínska párty

sobota, 18. februára od 20:00 v Čudnom pohľade, Farská 10

Myslelo sa aj na všetkých slobodných a tých, ktorí neoslavujú Valentína. V Čudnom pohľade budú mať svoju vlastnú Antivalentínsku párty. O zábavu sa postará DJ Rado. Vstupné 3 eurá.

Komentovaná prehliadka Ťažko je ľahko žiť

nedeľa, 19. februára od 15:00 do 16:00 v Reprezentačných sálach – Nitrianska galéria

V Nitrianskej galérii sa bude v nedeľu konať tretia a zároveň posledná komentovaná prehliadka k výstave Ťažko je ľahko žiť s kurátorkou Ľudmilou Kasaj Poláčkovou.

Hokejový zápas

nedeľa, 19. februára od 16:15 do 18:00 v Tip Sport Aréne Nitra

Hokejoví fanúšikovia sa v nedeľu môžu tešiť na domáci zápas. Proti HK Nitra nastúpi HC Slovan Bratislava.

Stopovanie po celom svete

nedeľa, 19. februára od 18:00 do 20:00 v Music A Cafe – OC Centro

Krzysztof Malaka je 29-ročný cestovateľ, sociálny aktivista, hudobník. Vždy sníval o ceste „Stopom okolo sveta". Pred dvomi rokmi sa rozhodol splniť si svoj sen a podeliť sa o svoju radosť s ostatnými. Štyri mesiace cestoval po celom Rusku, Korei, Japonsku a Strednej Amerike. Rozpráva o svojom mimoriadnom výlete, cieli a stopovaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM