Rastislav Búgel Iné športy

Kalvária opäť ožije skvelými výkonmi: Lezecké preteky sa blížia

Nitrianska Kalvária po roku opäť ožije skvelými športovými výkonmi. Pripravený je 7.ročník lezeckých pretekov.

Ilustračný obrázok k článku Kalvária opäť ožije skvelými výkonmi: Lezecké preteky sa blížia

Nitra lezie. To je názov obľúbeného lezeckého podujatia, ktorým aj tento rok ožije nitrianska Kalvária. V poradí už 7.ročník zaujímavej akcie plnej dobrej nálady a adrenalínu sa uskutoční v nedeľu 21.septembra.

Niekoľko disciplín

Pripravený je 7.ročník lezeckých pretekov Kalvária Cup. “ V prípade zlého počasia sa akcia presúva na najbližšiu vhodnú nedeľu,“ informujú organizátori. Uvidíme aj niekoľko zaujímavých disciplín. Medzi ne patrí Lezecký maratón. „Počas 5 hodín sa súťažiaci pokúsia preliezť čo najviac ciest. Body sa prideľujú podľa obtiažnosti cesty a spôsobu prelezu. Rátajú sa všetky prelezené cesty,“ informujú organizátori. Ďalšou disciplínou bude Rýchlostné besnenie. „Na vybraných cestách sa bude bojovať o čo najrýchlejší prelez štýlom TR,“ informujú organizátori.

Aj pre začiatočníkov

Možnosť vyskúšať niečo nové bude aj pre ľudí, ktorí ešte nikdy neliezli. „Pre zvedavých ľudí, ktorí ešte nepričuchli k horolezectvu bude poskytnutá šanca pod odborným dohľadom si zadarmo vyskúšať ľahkú lezeckú cestu, ktorú zvládne naozaj hocikto,“ informuje tím organizátorov. Záujemcovia môžu lezenie vyskúšať od 10:30 do 14:00 hodine. Viac informácií o podujatí Nitra lezie nájdete na TEJTO stránke.

Foto: ilustračné

Nitra lezie
57
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM