Hokej

Káder HK Nitra je už takmer pokope: Pod Zobor už prišla aj dvojica amerických posíl

Štart novej sezóny sa nezadržateľne blíži a v Nitre sa usilovne pripravujú. Najnovšie sa pripojili aj dve nové posily.

Ilustračný obrázok k článku Káder HK Nitra je už takmer pokope: Pod Zobor už prišla aj dvojica amerických posíl
Zdroj: HK Nitra

Nitrianski hokejisti sa minulý týždeň zišli na oficiálnom zraze. Už o niekoľko hodín vykorčuľujú na ľad. „Prvý ľad, respektíve testovanie nového výstroja ja na programe v utorok o 16:00. Od stredy už na ostro,“ informoval klub HK Nitra.

Už aj s nováčikmi

Nitra počas leta nezaháľala a priniesla niekoľko zaujímavých posíl. Dvojica z nich je už pod Zoborom. „Nováčikova Lincoln Griffin a Brent Gates sú už v Nitre,“ napísal klub na sociálnej sieti v pondelok 31. júla.

Šikovní hokejisti

Začiatkom druhej polovice júla Nitra oznámila príchod 25-ročného amerického útočníka Lincolna Griffina. V ECHL odohral 133 zápasov so ziskom 92 bodov. „Ide o jedného z najrýchlejších hráčov ECHL, ktorý dokáže hrať kreatívne s pukom. Veríme, že mu nitrianske prostredie sadne,“ povedal vtedy prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Druhou posilou, ktorá už je v Nitre, je 25-ročný americký center Brent Gates. V AHL odohral 123 zápasov so ziskom 49 kanadských bodov a v 82 zápasoch v ECHL získal 69 bodov.

„Brent je veľmi dobre fyzicky stavaný konštruktívny center v dobrom hokejovom veku. Takisto je solídnym korčuliarom s dobrou strelou. Veríme, že mu jeho prvé európske angažmán u nás sadne,“ povedal začiatkom júna k podpisu syna bývalého bejzbalistu Miroslav Kováčik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nováčikova Lincoln Griffin a Brent Gates sú už v Nitre. Prvý ľad, respektíve testovanie nového výstroja ja na programe v utorok o 16:00. Od stredy už na ostro.

Posted by HK Nitra on Monday, July 31, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM