Lucia Lauková Správy

K chodníku na Nitriansky hrad budeme prechádzať cez turniket: Nebude spoplatnený

Na turistickom chodníku v smere od mestského parku na Nitrinasky hrad pribudne turniket. Vstup na hradný kopec, ale nebude spoplatnený.

Ilustračný obrázok k článku K chodníku na Nitriansky hrad budeme prechádzať cez turniket: Nebude spoplatnený
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Prechod turistov či návštevníkov Nitrianskeho hradu z mestského parku na hradný kopec bude riadiť turniket. Či bude vstup na turistický chodník cez turniket spoplatnený sme sa spýtali diecézneho ekonóma Martina Štofka. „Turniket bol plánovaný od začiatku. Dozaista nie pre spoplatnenie,“ uistil nás Martin Štofko.

Prečo teda chodník potrebuje takéto zariadenie? „Ide skôr o spôsob, ako zabezpečiť to, že chodník bude v istom čase prístupný z oboch strán. Teda bude sa naň dať vôjsť aj vyjsť,“ povedal Martin Štofko.

Ako dodal Martin Štofko, po 22.00 h by sa mal turniket prepnúť na jednosmernú prevádzku, aby bolo možné vždy z chodníka z parku vyjsť von, aby sa predišlo tomu, že by sa niekto vo vnútri zamkol a musel by preskakovať plot a pritom si ublížiť. „Ak by tam bola len bránka na zamknutie, tak by sa to riadiť nedalo,“ uviedol diecézny ekonóm, Martin Štofko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM